Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Uppsluppen stämning bland Lyons stjärnor under fredagens träning, dagen före Champions League-finalen mot Barcelona i Budapest.

Barcelona vill stoppa Lyons dominans

Lyon har dominerat den europeiska fotbollen fullständigt de senaste åren. Inför en fullsatt finalarena i Budapest vill Barcelona stoppa den franska jätten.

I nio år har damerna tvingats agera uppvärmning åt herrarnas Champions League-final. Men från och med i år spelas damfinalen i en egen stad, under en egen finalvecka, och på lördagen är det dags, när den regerande mästaren Lyon tar sig an spanska Barcelona på Ferencváros hemmaarena i Budapest.

Under en säsong där europeiska publikrekord för damfotboll har slagits i parti och minut, vore det så klart konstigt om inte också den största klubblagsfinalen var utsåld. 22 000 åskådare väntas se finalen på plats.

Stjärnfyllt Lyon

- Vi har brutit oss loss från herrarna på alla sätt möjliga så det här kommer att bli mycket större. VM börjar också närma sig, något som alla pratar om, och det spelas i Frankrike samtidigt som det är ett franskt lag i Champions League-final. Allt det här gör att det kommer att bli en väldigt spännande match, en historisk sådan, säger Lyons engelska stjärna Lucy Bronze inför finalen.

Lyon dräller av internationella storstjärnor som Dzsenifer Marozsán, Saki Kumagai, Amandine Henry och Ada Hegerberg och är som vanligt storfavorit. Den franska mästarklubben har tre raka Champions League-titlar, fem totalt, och har nått final åtta gånger sedan 2010.

- Det skulle betyda allt om vi skrev historia med en fjärde titel i rad. I mina ögon är det här den finaste av alla turneringar, säger den norska anfallsstjärnan Hegerberg.

Vill betala tillbaka

Men uppstickaren Barcelona vill överraska, och har också en historisk bedrift som morot: klubben kan bli den första att ha vunnit Champions League både på dam- och herrsidan.

- Klubben satsar på oss, på damlaget, vilket vi verkligen uppskattar. Och det finns inget bättre sätt att betala tillbaka det på än genom framgångar och segrar, säger spanska landslagsförsvararen Marta Torrejón.

Barcelona är i sin första Champions League-final, men Lyon tänker inte gå in på planen med högmod. En av spelarna kommer i stället stega in på gräset med extra stolthet. Dzsenifer Marozsán, en av Tysklands största stjärnor, föddes i Budapest.

- Det här kommer att bli min favoritfinal, jag är hemma. Jag är stolt över att vara född i Budapest så den här finalen är perfekt för mig, att få spela inför min familj. Det var en dröm och nu är den sann. Och självklart är den väldigt viktig för oss som lag, vi kan skriva historia. Det är en stor motivation att kunna vinna för fjärde året i rad, säger Marozsán.