Villa Lidköping vann finalen mot AIK efter rysare

Villa Lidköping är svenska mästare i bandy 2021. Laget vann SM-finalen herr på lördagen med 5-4 efter förlängning mot AIK.

|
AIK
4

Martin Karlsson stod för Villa Lidköpings avgörande mål efter 109 minuter.

Villa Lidköping började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara tre minuter slog Joel Broberg till.

AIK kvitterade till 1-1 snabbt. I femte minuten nätade Sebastian Ytterell framspelad av Alan Dzhusoev.

Villa Lidköping tog ledningen på nytt i 22:a minuten, genom Petter Björling framspelad av Martin Karlsson. Direkt efter pausen slog Tobias Nyberg till och kvitterade för AIK.

I 53:e minuten gjorde Christoffer Edlund mål, på pass av Joel Broberg och gav Villa Lidköping ledningen.

Petter Björling gjorde dessutom på nytt mål, 4-2 i 54:e minuten framspelad av Erik Säfström.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Erik Pettersson träff på pass av Alan Dzhusoev och reducerade åt AIK.

I den 74:e minuten kvitterade Daniel Andersson för AIK framspelad av Erik Pettersson.

Det matchavgörande målet kom i 109:e minuten, när Martin Karlsson gjorde 5-4 för Villa Lidköping. Det fastställde slutresultatet till 5-4.