Frillesås BK:s spelande tränare Mattias Johansson.
Frillesås går positivt ur försäsongscupen – trots tre förluster. Bild: Krister Andersson

Tre förluster för Frillesås i Vänersborgsklubban Cup

Tre förluster av tre möjliga. Försäsongscupen i Vänersborg blev resultatmässigt ett fiasko för Frillesås. Men det är inte hela sanningen, menar spelande tränare Mattias Johansson.

ANNONS
|

4-5 mot Vänersborg, 1-7 mot Villa Lidköping och 4-8 mot AIK. Resultaten i Vänersborgsklubban Cup var inte på Frillesås sida. Men siffrorna i de två sistnämnda matcherna var inte rättvisa, enligt Mattias Johansson, utan matchbilden visade något annat.

– Rent resultatmässigt ser det kanske ut som att det har varit stor skillnad på lagen, men rent spelmässigt så är det två ganska jämna matcher, säger han.

Det är framför allt i matchen mot Villa Lidköping som Johansson tycker att laget presterar bra.

– Vi möter Villa som är ett av Sveriges bästa lag och som ligger långt framme i sin träning på stor is. Vi gör en jättebra match där vi skapar många chanser. Det är 15-5 i hörnor för oss och det har nog aldrig hänt tidigare.

ANNONS

Nära kvittering mot AIK

I matchen mot AIK hade Frillesås en chans till kvittering på straff. I stället räddades straffen av målvakten och AIK kunde kontra och få 4-2.

– Vi tappar den matchen precis innan halvtid. Känslan är att tar man inte vara på de riktigt bra chanserna så får man ofta ett baklängesmål direkt efter. Men AIK är också ett tippat topplag till årets serie och det är ett väldigt spelskickligt lag.

AIK-mötet innebar också den första tävlingsmatchen för målvaktsförvärvet Simon Staaf, som gjorde comeback efter elva säsongers uppehåll.

– I första halvlek gör jag en ganska dålig insats. Jag är inte alls nöjd. Killarna spelar jättebra, men jag är besviken på mig själv. Det är framför allt två skott som jag ska ta, som jag inte tar. I andra känns det lite bättre men då är det för sent, tyvärr, säger han.

Bättre möjligheter till träning

Men än finns det tid till att finslipa. Med en månad kvar till Elitseriepremiär tar de med sig en bra bild från försäsongscupen. Och till skillnad mot i fjol, då många av träningarna regnade bort, har de nu dessutom möjlighet att träna i inomhushall en gång i veckan säsongen ut.

– Vi är inte riktigt i fas med de bästa lagen omställningsmässigt. Och nu kan vi åtminstone ha en träning där vi kan träna på bra is. Vi vet att vi hinner nöta fasta situationer och vi kommer att ha lite andra grundförutsättningar.

ANNONS

Läs mer: Frillesås BK värvar målvakten Simon Staaf

Läs mer: Tre hörnmål men inga poäng för cupspelande Frillesås BK

ANNONS