Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frillesås hemmapremiär mot Villa Lidköping är inställd. Bild: KENTA JÖNSSON
Frillesås hemmapremiär mot Villa Lidköping är inställd. Bild: KENTA JÖNSSON

Spelare i Frillesås BK är smittad av coronaviruset

Onsdagens match mellan Frillesås BK och Villa Lidköpings BK ställs in. Anledningen är bekräftad coronasmitta i Frillesås trupp.

På onsdagskvällen skulle Frillesås möta Villa Lidköping i en hemmapremiär på Ale Arena. Men vid lunchtid gick ledningen ut med att matchen är inställd då Frillesås har fått in coronasmitta i truppen. Vilken spelare det handlar om vill klubben inte gå ut med.

– Han fick symtom efter helgen och gjorde testet i måndags och fick besked i går. Jag skickade in till förbundet redan i går att vi ville ställa in men de behövde mer information. Till slut har vi fått igenom det. Det är inte värt att spela, säger Tobias Dahl, koordinator i Frillesås BK.

Två spelare sitter i nuläget i karantän. Ytterligare fem spelare har symtom och ska testas under onsdagen. Tillsvidare är all träningsverksamhet inställd.

– Vi får vänta in provsvaren och så får vi se hur det blir med lördagens match. Vi har ett ansvar från klubben och vi måste hjälpas åt på alla plan.

Det positiva coronabeskedet är en i raden av motgångar som Frillesås har stött på inför starten av Elitserien. Frillesås har tidigare får kämpa med avsaknaden av is på Sjöaremossen, teknikstrul och inställda matcher.

– Vi kommer att klara detta också. Det är väldigt jobbigt för det blir aldrig någon lugn och ro, men vi är starka både som förening och som lag. Det klarar vi, säger Tobias Dahl.

Nytt speldatum mot Villa Lidköping är satt till den 16 december.

Läs mer: Warbergs match också inställd efter misstänkt corona

Läs mer om bandy här

Fler lokala sportnyheter hittar du här