Skrällen som kom av sig - FBK nära kryss mot Edsbyn

Frillesås BK chockstartade och var på väg att bjuda på en smällkaramell lagom till jul. Edsbyn fick slita för segern.
– Det känns tungt faktiskt. Vi möter regerande svenska mästaren men är värda minst en poäng, säger Adrian Emretsson efter 3-4-förlusten på Sjöaremossen.

ANNONS
|

Edsbyn har visserligen varit hårt drabbat av covid-19 senaste tiden och hade flera spelare borta så sent som förra veckan.

Men ändå.

Svenska mästaren skulle ju bara komma till Sjöaremossen och säkra upp två pliktskyldiga poäng mot ett Frillesås som fortfarande inte vunnit en match i årets serie.

Nu blev det inte riktigt så.

Frillesås BK fick inte låna så mycket boll de första minuterna, och Simon Staaf, målvakten som bara får de "enkla" matcherna (vaktade ju även kassen mot Villa Lidköping) svarade för två prakträddningar.

Hade det funnits publik på arenan hade den gnuggat ögonen när Adrian Emretsson gjort 1-0 på hörna och otroligt nog ökade Frillesås på sin ledning, även den här gången på hörna genom Fredrik Brandin.

ANNONS

– Vi får rida på vågen som blir. Vi sa innan att vi skulle fokusera på "deffen" och det gör vi. De skapar inte så mycket, och vi skapar hörnor och sätter dit två, säger Adrian Emretsson.

Frillesås hade också Gustav Frimans jätteläge som brändes efter framspelningen från Sergey Pochkunov. När sedan Edsbyn gjorde tre raka mål och vände på matchen efter Jesper Öhrlunds viljemål i 37:e minuten trodde nog många att det skulle segla iväg i målprotokollet och att mästarna skulle trampa ner gaspedalen.

Men FBK vek inte ner sig.

Brandin kvitterade

På tilläggstid av första halvleken damp Robin Mohléns passning perfekt ner vid Fredrik Brandin som kunde åka sig fri och kvittera.

– "Bottenlaget" som alla kallar oss, vi får jobba med vårat. Men själva känner vi att vi kan störa alla lag. Poängen kommer till slut, men vi har en del att jobba på, säger Brandin.

Spelet var rätt så jämnt i inledningen av andra halvleken. Edsbyns Joakim Svensk drog in 4-3-ledning med knappt en timme spelad efter ett snabbt frislag från Daniel Burvall Jonsson.

Men det var inte det enda som Svensk träffade. En riktig snackis blev crosscheckingen i 63:e på Adrian Emretsson.

Domarna blundade för förseelsen, i stället plockades Anton Lööf ut på tio minuter för våldsamt slag.

ANNONS

– Svensk är småkänd för det där. Jag fick en klubba i nacken, men som tur är gick det bra, säger Adrian Emretsson som förstås hade velat ha med sig en skrällpoäng:

– Innan är inte det här en match som vi ska ta poäng i, men vi får ta med oss det positiva.

Redan på Annandagen är det dags igen. Då möter Frillesås Vänersborg på bortais.

– Träning på juldagen sen match varannan dag igen. Vi har det inte som alla andra lag som får vila, säger Fredrik Brandin.

ANNONS