Frillesås BK:s målvakt Simon Staaf stod sin första Elitseriematch mot Villa Lidköping BK.

Simon Staaf i mål för första gången någonsin i Elitserien

Nyförvärvet Simon Staaf kunde inte rädda Frillesås från Villas målskyttar. De fyra insläppta målen i den första halvleken blev för tungt att återhämta sig ifrån.

|

Simon Staaf gjorde, inför säsongen, comeback efter ett bandyuppehåll på elva säsonger. På onsdagen fick han vakta målet för första gången någonsin i Elitserien – mot guldfavoriten Villa Lidköping.

– Det är jättekul. Det trodde jag aldrig, att det skulle hända. Jag har inte trott att jag skulle spela mer bandy på ganska många år, säger Simon Staaf.

Villas hörnor. Det var vad Frillesås skulle akta sig för inför matchen. Men redan i den första halvleken blåste domaren av för hörna för Villa åtta gånger – två av dem slogs rätt in i krysset.

– Man får vara på helspänn hela tiden. De har mycket boll. Vi får kriga hela matchen. Det går inte att slappna av.

Kunde inte stå emot Villas revanschsug

Frillesås kom från en tung förlust efter söndagens hemmamatch mot Broberg Söderhamn. Men Villa, som förlorade det senaste mötet med Hammarby borta, var minst lika revanschsugna. Det första målet, på högerhörna, kom efter inte ens tre spelade minuter och Frillesås fick börja jaga kvittering direkt. I den 17:e minuten utökade Villa sin ledning till 2-0. Chanserna till en reducering för Frillesås fanns där, både en och två gånger. Men om inte skotten sköts utanför, var Villas målvakt Anton Johansson klarvaken. Det hann bli 4-0 till bortalaget innan halvtid.

– Vi är så tillbakatryckta. Vi skulle behöva göra mål på alla våra chanser i princip för att vara med.

Guldläget för att inte gå mållösa från matchen kom i den 56:e minuten, när domaren blåste för straff till Frillesås fördel. Och Adrian Emretsson sköt den iskallt bakom ryggen på Johansson.

Staaf: ”En jävla kämparinsats”

Men Frillesås straffmål rörde inte Villa i ryggen. När Jesper Henriksson satt utvisad för slag på skridskon passade gästerna på att utöka ledningen till 5-1. I slutminuten kunde Villas Christoffer Edlund, som har gjort flest mål hittills i Elitserien, finputsa de blåvitas siffror till 6-1.

– Det är synd med det där sista. Annars är jag väl nöjd. Det är en jävla kämparinsats av grabbarna. Vi gör så gott vi kan. Jag tycker inte att vi gör en dålig match. Vi krigar hela vägen, säger Simon Staaf.