Nicklas Gustafsson gjorde sitt första mål för säsongen.
Nicklas Gustafsson gjorde sitt första mål för säsongen. Bild: MATHIAS BERGELD

Nicklas Gustafsson måldebuterade – men Frillesås föll igen

Två bortdömda mål och ett straffskott i ribban. Trots det kunde Frillesås inte stå emot mesta mästarna och Västerås vann med 5-3.

|

39 sekunder. Längre än så tog det inte för Västerås att slå hål på Christian Axelsson. Bara en stund senare fick gästerna stilla revanschsuget efter tre raka förluster, mot Edsbyn, Villa Lidköping och AIK. 0-2 genom Robin Andersson, de vitgrönas bäste målskytt med nu 21 gjorda mål.

– Det blir tungt. Det blir en uppförsbacke direkt. Det är surt, säger Nicklas Gustafsson som måldebuterade för säsongen.

Efter kvarten spelad fick Västerås göra segergesterna igen, men förgäves. Offside, och målet dömdes bort.

Nicklas Gustafsson gjorde sitt första mål för säsongen

I stället fick Frillesås läge att reducera på lagets första vänsterhörna, och Nicklas Gustafsson satte den rakt i krysset och fick göra sitt första mål för säsongen.

– Det var skönt att få in den, äntligen. Det är skönt att det släpper på hörnorna, att jag till slut får in den. Jag var nära på hörnan efter också, så det känns rätt bra. De kanske börjar trilla in nu.

Ettmålsunderläget blev dock en kort historia. Bara minuten senare kunde Joel Engström öka på ledningen för Västerås.

Men hemmalaget stod för flera chanser, ska sägas. Gustav Friman hade ett rent ut sagt guldläge att komma ikapp VSK. Helt öppen framför Henrik Kjellsson i mål – men missade. Strax därefter kom nästa superläge, när en boll från ytterligare en hörna såg ut att studsa på Kjellssons axel. Samtidigt som Västerås fick ytterligare ett mål bortdömt.

– Det är nära, det är små marginaler. Det är det vi har haft mot oss egentligen. Det är lite trist, men någon gång kommer väl det också.

Den andra halvleken började lika tungt som den första. Engström var i farten igen. Att han kort efter sitt 4-1-mål satte ett straffskott i ribban verkade inte röra VSK i ryggen. När 1-5 kom hade Frillesås inte mycket att sätta emot.

Frillesås stressade Västerås i slutet

Men Frillesås kom tillbaka och fick putsa till siffrorna. Fredrik Brandin gjorde sitt 13:e mål för säsongen, framspelad av Gustav Friman. Och precis i slutet av ordinarie matchtid kom nästa reduceringsmål genom Sergey Pochkunov.

– Vi gör väldigt bra sista tio-femton minuterna tycker jag. Men vi får i första hand slipa på defensiven och hitta tillbaka till den. Offensiven kommer alltid att lösa sig, vi får ju målchanser i varje match.

Förlusten innebär att Frillesås behåller sin jumboplats ett tag till. Västerås går däremot, med en match mer spelad, om Broberg Söderhamn och tar sig upp till kvarsfinalplats.