Sergey Pochkunov var en starkt bidragande faktor till att Frillesås BK klarade sig kvar i Elitserien via kvalspel.
Sergey Pochkunov var en starkt bidragande faktor till att Frillesås BK klarade sig kvar i Elitserien via kvalspel. Bild: KRISTER ANDERSSON

Klubben överens med poängmaskinen

Sergey Pochkunov plus Frillesås = sant. Fjolårets succévärvning bekräftar att han kommit överens med elitserieklubben om en förlängning.

ANNONS
|

HN skrev för ett par veckor sedan om att Frillesås hade kontinuerlig kontakt med ryssen. Planen var att Puchkunovs familj skulle flytta med och klubben hade inlett en kontakt med Migrationsverket. Vi får kontakt med ryssen via appen WhatsApp.

"Jag har inte skrivit på ett kontrakt ännu, men jag är överens med Frillesås. Jag gillade allt med klubben", skriver Pochkunov.

Vill spela hela säsongen

Dock råder det fortfarande vissa oklarheter kring när han, hans fru och son kan komma till Sverige.

"Det beror ju mycket på när gränserna öppnas på grund av coronapandemin. Vi har inte bestämt från när kontraktet ska börja gälla, men vår önskan är att vi stannar över hela säsongen".

ANNONS

En Pochkunov med från seriestarten skulle innebära ett tungt tillskott för laget som fick kvala sig kvar i Elitserien ifjol. Chanserna att ta det nästa kliv, som bland annat den spelande tränaren Mattias Johansson pratat om, blir betydligt större.

Men det finns ytterligare spelare från fjolårets trupp vars kontrakt har gått ut. En av dem är Niclas Wiklander.

- Just nu har jag inte motivationen till att spela, men jag har inte tagit ett definitivt beslut. Jag tar en paus och sen får det växa fram med tidens gång. Frillesås förstår mig helt och hållet, vilket känns bra på så vis, säger Wiklander.

Otursförföljd med skador

En av orsakerna till den bristande motivationen är den skadehistorik han haft under de senaste åren. Tidigare har han förföljts av knäskador och ljumskproblem.

- Jag ådrog mig en skada i den andra träningsmatchen på försäsongen när jag fick en boll på okbenet vilket resulterade i fyra frakturer i ansiktet. Efter den smällen blev det som att luften gick ur mig och jag tappade gnistan, säger 32-åringen och menar att det har blivit en ond cirkel.

I nuläget ser han att Frillesås är det enda alternativet om han ska fortsätta med bandykarriären.

Jonas Brändholm har inte tagit ett beslut om han ska fortsätta i Frillesås eller inte.
Jonas Brändholm har inte tagit ett beslut om han ska fortsätta i Frillesås eller inte. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Jonas Brändholm sitter i samma sits, ett avtal som har löpt ut och en osäkerhet kring framtiden.

ANNONS

- Jag vet inte alls hur jag ser på det. Jag har haft kontakt med Matte (Johansson), men det var ett tag sedan, säger Brändholm och fortsätter:

- Jag känner i dagsläget att det ligger mer på mig. Men jag har varit tydlig med att vi hörs när vi hörs. De har förståelse för det, vilket är skönt för mig så jag slipper känna någon stress.

HN har försökt att komma i kontakt med Jacob Hugoh, som också har utgående avtal, utan framgång.

Läs mer: Flera utmaningar under världens längsta försäsong

Läs mer: Nyckelspelaren lämnar för seriekonkurrenten

ANNONS