Bandypremiären den 14 november kommer inte att kunna spelas hemma på Sjöaremossen.
Bandypremiären den 14 november kommer inte att kunna spelas hemma på Sjöaremossen. Bild: MATHIAS BERGELD

Ingen is på Sjöaremossen till elitseriepremiären

Med bara en vecka kvar till elitseriepremiär saknar Sjöaremossen fortfarande is. Och prognosen ser inte ljus ut.

ANNONS
|

Med anledning av coronapandemin flyttades bandypremiären från den 23 oktober till den 13 november. Frillesås första match ska spelas nästa lördag, hemma på Sjöaremossen mot Broberg Söderhamn. Men så kommer det inte att bli.

– Nej, det finns inte. Det vi jobbar efter är att spela i Ale arena eller att skjuta upp matchen, säger klubbens koordinator Tobias Dahl.

Det milda vädret har gjort det omöjligt för isbaneföreningen att börja lägga isen. När kylan väl kommer tar det normalt mellan fyra och fem dagar att få isen klar, men prognosen ser inte ljus ut.

– Där är vi inte nu och tio dagar framåt är det fortfarande likadant. Termometern behöver komma ned till runt fem grader. Sedan behöver vi gärna en frostknäpp också när vi har fått upp ytan så att det går fortfarande med målningen och linjeringen, säger Anders Andersson, ordförande i isbaneföreningen.

ANNONS

Matchen kan flyttas till annat datum

Enligt Tobias Dahl står klubben nu inför två alternativ. Antingen spelar de premiärmatchen mot Broberg Söderhamn på utsatt datum i Ale Arena. Eller så flyttas matchen till ett reservdatum.

– Då blir det helgen efter. Men vi kan inte skjuta upp den en gång till sedan för få börjar de ordinarie veckomatcherna. Vi vill helst inte spela inomhus när vi ska möta ett inomhuslag, men vi har inte tagit det slutgiltiga beslutet än. Det gör jag tillsammans med spelare och tränare till helgen, säger han.

Läs mer: Frillesås BK kommer att ta in 50 personer på Sjöaremossen

Läs mer: Frillesås BK:s skämtsamma lösning på publikfrågan

Läs mer: Frillesås BK i bandyns upptaktsträff inför Elitseriesäsongen

ANNONS