Gustav Friman punkterade matchen när Frillesås vann mot Tellus

Det var inte självklart, men det blev ytterligare en vinst hemma på Sjöaremossen. Frillesås vann över tabelljumbon Tellus med 4-2.

ANNONS
|
Frillesås vann mot Tellus med 4-2
Frillesås vann mot Tellus med 4-2 Bild: Krister Andersson

Det var trögstartat på Sjöaremossen när nästjumbon tog emot tabelljumbon. Men Sergey Pochkunov fick göra det första måljublet. Han träffade helt rätt på en hörnretur och tog Frillesås till ledning i bottenmötet.

I den första halvlekens slutminuter drämde Brandin in 2-1 rätt upp i krysset och tog Frillesås tillbaka till ledning. Men Krigh var snabb med kvitteringen när Tellus gjorde 2-2, med bara sekunder kvar till paus. Första halvlek blev inte riktigt vad Gustav Friman hade tänkt sig.

– Jag har en ganska tuff första halvlek. Jag kommer inte riktigt in det på sättet jag vill, säger han.

Men i andra halvleken fick han chansen att öka på sin målstatistik. Efter flera snabba passningar fick han bollen på djupet och hittade målet. Frimans 4-2-mål stängde matchen.

ANNONS

– Jag växer in i det mer och mer i andra och målet blev väl lite som ett kvitto på det. Det var väl inget drömmål den här gången, men de räknas ju också.

”De skapar inte mycket”

Det kändes som att segern satt åtminstone en bit in. Det stod 2-2 i paus, men Frillesås lyckades behålla lugnet.

– De får ju det där 2-2-målet, men jag tycker ändå inte att de skapar så mycket. Sedan väger det över på oss i andra och det känns som vi är tyngre hela den halvleken, säger Friman.

Lagen hade svårt att få igång tempot även i den andra halvleken. Men Brandin fortsatte sin målkavalkad och gjorde 3-2 i 63:e minuten. Assist Elias Modin. Därefter kom Frimans avgörande mål som tog laget till den andra raka segern.

– Det är skönt att kunna vinna mot Tellus, där jag tycker att vi för första gången på hemmaplan är lite favoriter faktiskt och det var skönt att ha den lilla touchen på det och ändå vinna, säger han och fortsätter:

– Vi sa innan att vi skulle köra på vårt spel och tro på det hela vägen. Det tycker jag att vi gör i dag och det är därför vi vinner.

ANNONS

Friman tror på poängrekord

Frillesås har nu lika många poäng som efter fjolårets Elitserieomgång. Och Friman tror på poängrekord, med tre matcher kvar av säsongen.

– Det tror jag absolut. Vi är inne i ett bra stim nu och har en väldigt fin form. Vi vet hur vi kan rubba lagen på bortaplan och på det sättet vi har spelat det senaste så kan vi bli riktigt bra, säger han.

Frillesås möter härnäst Vetlanda på bortaplan på onsdag.

Läs mer: Gustav Friman om utgående kontraktet: ”Inte bestämt mig än”

ANNONS