Spelande tränare Mattias Johansson inför bortamatchen mot Sirius.
Spelande tränare Mattias Johansson inför bortamatchen mot Sirius: ”Vi behöver vara riktigt påkopplade och ställa om.” Bild: Sebastian LaMotte

Frillesås vill revanschera mot Sirius: ”Vara jäkligt noggranna”

Drygt halvvägs igenom elitseriesäsongen är det dags för returmöte med Sirius. Och det finns en plan för hur de ska ta med sig poäng hem från Studenternas i Uppsala.

ANNONS
|

Nu är Frillesåsspelarna revanschsugna. Sirius spel påminner mycket om senaste hemmamotståndarna Västerås, och efter förlusten mot de grönklädda har spelande tränare Mattias Johansson analyserat för fullt för att finslipa detaljerna inför matchen mot Sirius.

– Jag analyserar varje match och kollar i efterhand. Vi mötte ett VSK som var väldigt påkopplat och därför hade vi en liten obehagskänsla under första halvlek. Vi blev lite tagna på sängen. Vi blev lite chockade av VSK:s raka spel, säger han.

Men ett lika rakt spel är nu förmodligen att vänta från Sirius sida. Åtminstone om matchbilden blir densamma som i hemmapremiären i december då Frillesås föll med 3-7.

ANNONS

– Vi behöver vara riktigt påkopplade och ställa om. Vi blev straffade jättehårt senast, det kommer vi bli nu också om vi inte skärper oss. De är otroligt bestämda i sitt omställningsspel och det måste vi matcha.

Hittar rätt i slutet av matcherna

Det är framför allt i andra halvleks slutskede som Frillesås har hittat energi till att stressa motståndarna. Nu handlar det om noggrannhet under första halvan av matchen, samt att ta vara på de individuella kvalitéerna.

– Alla matcher vi är med i är vi bra den sista kvarten. Fram till dess handlar det om att vara jäkligt noggranna, säger Johansson och fortsätter:

– Offensivt har vi många spelare som börjar komma på riktigt. Gustav är ju en, även Sergey har lyft sig till den nivån som man vet att han har. De två sticker ut, tillsammans med Brandin som jag tycker har varit het gaska länge.

Uppladdningen inför mötet med Sirius, och den drygt 50 mils långa resan dit, blir inget extraordinärt. Återhämtning efter torsdagskvällens träning och tidigt på fredagsmorgonen avgår bussen från Sjöaremossen.

– Det blir frukost, lunch och middag på bussen. Inte så glamoröst. Matlådor, stillasittande, sträcka på benen på rastplatser. Vi får titta lite videos för analys inför matchen och framför allt hitta energin och ladda om mentalt.

ANNONS

Halvvägs igenom, är du nöjd med säsongen så här långt?

– Det är svårt att säga om man är nöjd. Vi har fått en december månad som har varit tuff för oss. Jag har aldrig varit med om något liknande. Samtidigt är det ganska få matcher som vi verkligen faller igenom. Prestationsmässigt har vi blivit bättre och bättre. Framför allt på hemmaplan även om poängen inte har trillat in. Men det är klart att vi kan bättre och vill mer, säger Mattias Johansson.

Läs mer: Nicklas Gustafsson måldebuterade – men Frillesås föll igen

Läs mer: Frillesås föll i hemmapremiären mot Sirius

ANNONS