Fredrik Johansson.
Fredrik Johansson. Bild: MATHIAS BERGELD

Frillesås var nära skräll – föll mot Sandviken efter högdramatisk avslutning

Frillesås var på väg mot poängrekord. Men Sandviken drog längsta strået – efter en dramatisk avslutning.
– Det är tungt som aset, säger kapten Fredrik Johansson efter 6-5-förlusten.

ANNONS
|

Med tre raka hemmasegrar i ryggen skulle Frillesås försöka förlänga sin svit på Sjöaremossen och slå sitt poängrekord i elitserien.

Men det började allt annat än bra mot tabelltrean Sandvikens AIK.

Gästerna tog ledningen redan efter fem minuter. Efter en lyftning blev Hennes Edlund i princip fri och skyttekungen var klinisk.

1-0, och det blev än värre. På en hörna utökade Lucas Edman gästernas ledning. Och på ytterligare en hörna gjorde bortalaget 3-0 genom Hannes Edlund.

Då vaknade Frillesås till liv.

Med dryga halvtimmen spelad slog Robin Mohlén till på hörna. Det gav råg i ryggen.

Bara minuten senare stötte Sergey Pochkunov in 3-2. Det var match igen. På allvar.

ANNONS

2-3 i paus.

– Vi vet att vi är starka och säger i halvtid att vi har ett bra läge. Och vi vänder ju tillbaka, säger kapten Fredrik Johansson.

Kvitteringen lät inte vänta på sig. Precis efter paus smällde Robin Mohlén dit sitt andra mål i matchen. På hörna, naturligtvis.

Och Frillesås tog ledningen i matchen genom Fredrik Johansson. Hur då? På hörna, såklart.

– Vi är effektiva och försvarar oss bra i stora delar av matchen, konstaterar lagkaptenen.

Med 20 minuter kvar tog Sandviken timeout för att försöka få till en kvittering. Bortalaget tryckte på och Frillesås var under press.

Till slut fick Sandviken utdelning i sin forcering. Med tio minuter kvar orsakade kapten Johansson straff. Den förvaltade Hannes Edlund på bästa sätt.

4–4 och med fem minuter kvar tog Frillesås timeout. Allt för att slå poängrekordet. Men det sket sig efter en högdramatisk avslutning.

I 89:e minuten gjorde Sandviken 5–4. Då replikerade Frillesås med att kvittera. Det såg ut att bli det sista som skulle hända.

Men i de sista skälvande sekunderna tilldömdes Sandviken straff. Den satte Hannes Edlund. Det blev förlust med 6–5 för Frillesås.

– Det är bara tomt just nu. Det är 30 sekunder kvar. Det finns inte, säger en uppgiven Fredrik Johansson.

ANNONS

Idrotten när den är som värst.

– Så är det verkligen. Det är idrotten i ett nötskal. Det är väl åttonde eller nionde uddamålsförlusten vi har i år. Det är helt osannolikt egentligen. Det är skit.

Och poängrekordet uteblev i dag.

– Ja. Vi har ju egentligen ingenting att spela för på det sättet, men man vill ju vinna och slå poängrekordet. Och vi ville förlänga vår svit. För oss var det ändå mycket som stod på spel. Sedan är det en jäkla skalp att ta poäng mot Sandviken och bryta barriärer. Men ja, det blev två uddamålsförluster. Det var uddamålet där uppe också.

ANNONS