Frillesås är redo att ta sig an Hammarby hemma på Sjöaremossen, efter en veckas matchledighet.
Frillesås är redo att ta sig an Hammarby hemma på Sjöaremossen, efter en veckas matchledighet. Bild: Krister Andersson

Frillesås ska vara Hammarbys motsats

Efter en veckas spelledighet är det dags för Frillesås att ta emot Hammarby hemma på Sjöaremossen.

ANNONS
|

Det skiljer sju poäng mellan lagen, men Hammarby ligger bara steget före Frillesås i tabellen. Hammarby är mitt inne i en turbulent säsong, med både tränarbyte och is- och träningsproblematik. De har en dyster förlustsvit bakom sig.

– Vi förväntar oss att de kommer att vara väldigt taggade. De känner press, de vill ju komma till slutspel. Så de kommer att komma med en väldig energi och verkligen vilja kämpa in i det sista. De kommer nog att vara ganska fysiska och desperata, säger lagledare Marcus Blickander.

Även Frillesås har ett gäng förluster bakom sig, och har hittills bara skramlat ihop fem poäng på 17 spelade matcher. Men i senaste mötet borta mot Sirius klev Frillesås av isen som vinnare.

ANNONS

– Alla är vinnarskallar i laget och vi mår bra av att vinna även om vi inte har gjort det så ofta. Vi tog lite ledigt med gott samvete och fick en vecka att ladda upp.

Om Hammarby är fysiska och desperata, ska Frillesås vara motsatsen.

– Vi får försöka att inte dras med på det där. Stänga igen bakåt, försöka ta saker i vår takt och vara noggranna. Det är de som har pressen på sig. Vi får vänta på att de gör bort sig lite. Jag tror att ju längre matchen går desto mer fördel för oss.

Läs mer: Frillesås tog säsongens första bortaseger – slog Sirius på bortaplan

ANNONS