Gustav Friman gjorde ett underbart snyggt 2-4-mål i andra halvlek.
Gustav Friman gjorde ett underbart snyggt 2-4-mål i andra halvlek. Bild: KENTA JÖNSSON

Frillesås nära superskräll med en debutant i kassen

Toppgänget Saik kom undan med blotta förskräckelsen mot Frillesås BK - som ställde debutanten Jesper Gunnarsson i kassen.

|

Jesper Gunnarsson inhämtad från Sunvära SK, sedan Simon Staaf skadade knäet i januari har mest varit back up åt Christian Axelsson.

Men mot Sandviken i Göransson Arena var det 22-åringen som fick chansen.

– Det är en talang som vi har fått kalla in då vi har en skada på en av våra målvakter, säger tränaren Mattias Johansson till Sportbladet Play inför matchen.

Och Gunnarsson blev varm i kläderna direkt.

Först räddade han Hannes Edlunds friläge. En stund senare motade han ett kraftigt skott från Daniel Berlin i bröstet och till hörna.

Jesper höll nollan fram till 12:e minuten. Då var det Oskar Stadin, framspelad av Daniel Berlin, som med en backhand gjorde 1-0 för Sandviken - som i omgången innan förlorat med 2-6 mot AIK.

Frillesås gick upp högt i sitt försvarsspel och stressade Sandviken. Det ledde också till fina lägen för Gustav Friman, solorajd, och Sergei Pochkunov, ett skott tätt utanför ena stolpen.

Efter lite mer än en halvtimme spelad hade Anton Lööf tur som klarade sig undan ett straffslag när han körde över Hannes Edlund.

Istället höll sig Edlund framme minuten senare och gjorde 2-0, hans 22:a mål för säsongen.

Nära inpå pausvilan ökade hemmalaget på till 3-0. David Brodén slog in bollen i tomt mål - förarbetet stod Hannes Edlund och framför allt Jesper Jansson för.

Direkt i början av andra halvlek såg Sandviken ut att punktera matchen med drömstart och 4-0 av Linus Forslund.

Klassräddning på Rasmus Forslunds jätteskott

Men FBK ville annat.

Jesper Gunnarsson klassräddade på Rasmus Forslunds jätteskott.

Det gav hallänningarna energi.

Anton Lööf gjorde 1-4 efter inspel från höger av Mattias Johansson.

Man kröp sedan närmare med matchens delikatess - Gustav Frimans fenomenala och fräcka mål, med slalomåkning och samarbete med Sergey Pochkunov innan han trädde in bollen vid ena stolpen.

Bandygodis när det är som bäst!

Då återstod det en kvart kvar att spela. Frillesås kom ett hack ifrån. 3-4 gjordes av Sergey Pochkunov på hörna med drygt tio minuter kvar.

Junioren Robin Björkestam gjorde en fin match - likaså Jesper Gunnarsson.

– Man ska väl aldrig vara nöjd med en förlust, men vi gör ändå en bra andra halvlek och förtjänar nästan ett mål till, säger Jesper Gunnarsson som även spelar fotboll i Varbergs Gif.

Än så länge dubblerar han - men blir det ett val längre fram?

- Jag vet inte. Jag har inget svar på det riktigt.