Adrian Emretsson kvitterade till 2-2 på straff och var starkt bidragande till Frillesås första seger för säsongen.
Adrian Emretsson kvitterade till 2-2 på straff och var starkt bidragande till Frillesås första seger för säsongen. Bild: Krister Andersson

Frillesås gick för säsongens första seger – och tog den

I 50 dagar har Frillesås jagat en vinst. Och på lördagen var det äntligen dags. Efter en jämn match mot Vetlanda fick Frillesås kliva av isen som segrare.
– Det var på tiden tycker jag. Ja, fy fasen! Det är en bra känsla, säger Adrian Emretsson.

ANNONS
|

Efter åtta raka förluster var det Frillesås tur att ro hem segern. Under årets första bandymatch vann Frillesås över Vetlanda med 4-3 och kan, åtminstone ett litet tag, titulera sig som obesegrade år 2021.

– Det är fruktansvärt skönt faktiskt. Glädje och lättnad. Det har ändå varit lite av en press att vi inte har vunnit och inte tagit fler poäng. Det var skönt att äntligen få vinna, säger lagkapten Fredrik ”Fidde” Johansson, som drog till med ett ordentligt skott på en hörna från Jesper Norrman och tog Frillesås till en 3-2-ledning, och fortsätter:

– Det är otroligt viktigt. För att få in energi och självförtroende. Och visa att när vi spelar bra så kan vi slå bra lag. Mentalt är det jätteviktigt inför resten av säsongen.

ANNONS

Målfattigt och likaläge i halvtid

Men det var en jämn match och Frillesåstruppen fick kriga i 92 långa minuter innan de två pinnarna landade i poängbanken. Precis i början av matchen fortsatte Fredrik Brandin att förbättra sin målstatistik när han drämde in sitt nionde mål för säsongen. Exakt fem minuter senare kunde Joakim Andersson kvittera för Vetlanda. När sedan inget av lagen riktigt vågade släppa garden stod sig 1-1-ställningen in i halvtid.

– Det var en kanonkväll, men isen var lite studsig i dag faktiskt. Det var nog mycket det som gjorde att tempot drogs ner lite. När bollen studsar försvinner tajmningen på alltihop och det gällde nog bara Vetlanda och oss, säger en av matchens målskyttar Adrian Emretsson.

Vetlanda tog i den 53:e minuten ledningen efter en hörna där Filip Bringes skott letade sig igenom Frillesås mur. När Sergey Pochkunov sju minuter senare blev nedriven i straffområdet kunde Emretsson träffsäkert kvittera på straff. Där någonstans växlades tempot upp. Inget av lagen skulle gå nöjt ur den här matchen med bara en poäng.

– Vetlanda tryckte på ännu mer och det öppnade upp sig för vår del att göra lite omställningar och vi lyckas göra det.

Lagkaptenen tog Frillesås tillbaka till ledning

När Fidde tog Frillesås tillbaka till en ledning var laget en kvart från säsongens första seger. I slutminuterna kunde Frillesås för första gången i årets elitserie punkterna matchen genom Sergey Pochkunov som satte 4-2 och två efterlängtade poäng blev ett faktum – trots att Vetlanda på tilläggstid kunde reducera till 3-4.

ANNONS

– Ryssen... Äntligen. Det är förlösande. Jag hoppas att det stärker hans självförtroende lite, säger Emretsson.

Och vad är det de gör då? Efter flertalet matcher där poängen har varit nära, så nära, är det något som helt enkelt bara stämmer. Och vad det är som klaffar kan de ganska enkelt sätta fingret på.

– Det finns en stor skillnad den här matchen och det är att vi inte har någon dipp på tio-femton minuter där vi släpper in två-tre mål. Det har varit genomgående hela säsongen, att vi har haft en dipp i slutet på första halvlek och då blir det en väldig uppförsbacke. Den dippen håller vi oss ifrån i dag och då lyckas vi gå lika in i halvtid. Det är det som gör att vi orkar kriga hela matchen, säger Emretsson.

Krönika: Låt segerjublet eka över Sjöaremossen – låt poängen trilla in

ANNONS