.
. Bild: MATHIAS BERGELD

Frillesås förlorade igen – Tellus vann bottenmötet

Det blev inget segerjubel den här gången heller. Frillesås föll mot Tellus.
– Det känns ganska svart just nu, säger spelande tränaren Mattias Johasson.

ANNONS
|

Det fortsätter att gå tungt för Frillesås.

I mötet med Tellus på bortaplan var förhoppningen att försöka knipa säsongens första tvåpoängare.

Så blev det inte.

Hallandslaget fick en motig start på matchen.

En dryg kvart in i mötet spräckte Tellus Elis Lindgren dödläget. 1–0.

Men Frillesås kvitterade. Efter en fin genomåkning tilldelades bortalaget straff. en förvaltade Adrian Emretsson på allra bästa sätt.

Sedan kom nästa kalldusch. Bara någon minut efter 1–1-målet slog Lucas Blom till på en hörna. Tellus hade återtagit ledningen och i halvtid var ställningen 2–1 i Gubbängens skridsko- och bandyhall.

– Tellus försvarar sig lite mer och lite hårdare än oss. Vi kanske ska släppa garden lite mer och vara mer spelförande. De är väldigt konsekventa med att försvara sig och tar de lägena de får, säger spelande

ANNONS

I stora delar av matchens andra akt hade Frillesås problem. Samtidigt spelade Tellus tryggt och hemmalaget förivrade sig inte.

Med tio minuter tog Frillesås timeout och laget gick för att i alla fall få med sig en pinne hem till Halland. Ett uppdrag som visade sig vara för svårt.

– De gör mål på en fast situation i dag, på en hörna. Vi får inte hål på dem på våra hörnor. Vi missar dessutom två, tre målchanser som vi måste göra mål på. De är bra defensivt, framför allt när vi är lite trötta efter det spelschemat vi har och inte har tillräckligt bra passningsspel för att luckra upp dem. Någonstans måste man inse att vi måste vara effektivare för att Tellus ska öppna sig, säger Johansson.

Det blev en tredje raka förlust och matchen slutade 3–1.

– Det är skittufft. Delvis på grund Broberg-matchen när vi var nära poäng och i dag var det också fyrpoängskänsla. Det är klart att det här känns piss. Det går att tycka och tänka vad som helst, men med de förutsättningarna som är måste man göra mål på sina målchanser, säger spelande tränaren Mattias Johansson.

Frillesås får försöka repa mod mot Motala på söndag.

ANNONS

– Vi får deppa nu och sedan ladda om. Det är sjukt mycket matcher kvar. Solen kanske inte går upp för det har den inte gjort på en månad. Men det är ny dag i morgon ändå, avlsutar Johansson med ett skratt.

ANNONS