Mötet med Motala slutade i en fjärde raka förlust för Frillesås.
Mötet med Motala slutade i en fjärde raka förlust för Frillesås. Bild: MATHIAS BERGELD

Frillesås föll mot Motala på bortaplan

Det blev en fjärde raka förlust för Frillesås. Mötet med IFK Motala slutade 4–1.
– Det är surt, säger forwarden Fredrik Brandin.

ANNONS
|

Motala började klart bäst – och Frillesås fick en mardrömsstart på matchen. Redan efter fem minuter stötte Jonas Enander in bollen från nära håll.

Bortalaget spelade upp sig och skapade flera lägen. Bland annat hade Fredrik Brandin några hyggliga chanser till att kvittera, men antingen var Jussi Aaltonen i Motala-målet med på noterna eller så sköt forwarden utanför.

– Det är som det har varit hela säsongen. Jag har haft ett par bra lägen varje match som jag inte har fått in. I dag var det lite slumpchanser som lika gärna hade kunnat gå in. Det är lite frustrerande att inte få in bollen när man ska göra mål, säger Brandin.

ANNONS

Med en dryg kvart kvar av första halvlek fick just Brandin besöka botbänken efter en bentackling. Motala tryckte på för att dryga ut sin ledning. Utan framgång.

Men precis före paus fick hemmalaget straff. Hemmalagets Philip Florén var iskall och satte bollen högt.

2–0 i paus.

– Att det är det sista som händer i första halvlek är surt. Men vi tycker att vi gjorde en bra första halvlek. Vi försvarade oss bra och deras första mål är lite av ett slumpmål. Den rullar i slowmotion in. Det är lite stolpe ut.

Kort efter paus kröp Frillesås närmare. Fredrik Brandin hade siktet rätt inställt och reducerade.

– ”Matte” (Mattias Johansson) bryter en hörna och spelar in snett inåt bakåt. Jag får upp den i nättaket. Det var ett skönt mål.

Det var länge nerv, men Motala drog längsta strået. Matchen slutade 4-1 efter att Aleksi Seppänen satt spiken i kistan med två mål.

– Det så klart tungt. Jag tycker att vi gör en bra match defensivt och det är 2–1 när det är fem minuter kvar. Sedan stänger de matchen med två mål. Men det är svårt. Vi har spelat sex matcher på mindre än två veckor. Energin fanns där, men det har lite med skärpan att göra. Vi måste någonstans göra mer mål.

ANNONS

Förlusten var Frillesås fjärde raka och den sjätte för säsongen.

– Det är trist. Förutom matchen mot Villa Lidköping så har vi varit med ända sedan Bollnäs-matchen och kan lika gärna vinna. Det är så klart surt att vi inte gör mål på våra lägen och få till en eller par segrar. Det är lite som avgör och den senaste tiden har vi inte haft stolpe in. Då sätter det sig lite i huvudet och vi blir inte så kliniska som vi ska göra.

Härnäst väntar Edsbyn hemma på Sjöaremossen. Matchen spelas på tisdag.

– Sedan får vi ett jätteuppehåll på tre dagar. Det är bara att slicka såren och köra vidare. Vi har ett lika hetsigt schema efter jul och nyår som vi haft nu, avslutar Brandon.

ANNONS