Frillesås målvakt Christian Axelsson deppar. Laget tappade krysset, 6-6, på övertid. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Frillesås blev snuvat på rekordet - föll i absolut sista sekunden

Frillesås BK:s galna upphämtning fick ett bittert slut. Trots fyra mål i andra halvlek, från 2-6 till 6-6, fick Vetlandas junior Isac Karlsson sista ordet - i 93:e minuten.

|

Frillesås BK har hittills samlat ihop elva poäng i Elitserien. Det krävs en poäng till för att slå nytt poängrekord i högsta serien. Och när Fredrik Brandin gjorde sitt fjärde mål i matchen, 6-6, i 89:e minuten såg det verkligen ut att gå vägen.

Men laget från skogen får fortsätta sin jakt i de sista omgångarna.

– Vi får inte till det defensivt tyvärr. De gillar när de får köra mycket och vi bjuder ju upp till det. Vi får fixa till det till andra. Det är alldeles för många åkningar på (Pontus) Vilén, säger Fredrik Brandin i pausintervjun med Sportbladet Play.

Han låg bakom FBK:s båda mål i första halvleken. 1-2 kom på frislag och 2-3-reduceringen var ett drömmål som Brandin stänkte upp i vänsterkrysset i 32:a minuten.

– Det känns som allt går in. Samtidigt är det hårt jobb hela tiden, att skapa lägena. Det är skönt att ha nu och det hjälper laget också, fortsätter FBK:s målmaskin.

Pontus Vilén sköt förbi en skymd Axelsson

Underläget var två mål till pausvilan efter att Pontus Vilén skjutit förbi en skymd FBK-keeper i Christian Axelsson.

– Vi börjar med två, tre felpass och de får kontra på oss. Sen blir vi sönderdragna och långa i laget. Offensivt skapar vi rätt mycket lägen ändå, men kan göra ett par till, säger Fredrik.

Frillesås har hämtat ikapp underlägen förr, men laget fick ingen bra start alls på andra halvlek. Först räddade Christian Axelsson när Filip Bringe försökte runda honom. Domaren blåste straff, och den kunde inte Axelsson göra något åt - trots att han gick åt rätt håll.

Vetlanda såg ut att ha punkterat matchen en stund senare när Pontus Viléns hörna lite turligt letade sig in i nätet.

Sen skakade FBK liv i matchen på allvar igen. Fredrik Brandin satte sitt tredje mål för kvällen och knappt en minut senare blixtrade trollgubben Gustav Friman till med ett nummer som innehöll fenomenal skridskoåkning och teknik. Tre, fyra hemmaspelare hamnade på läktaren när Gustav satte fart.

Därefter blev det rejäl nerv när Robin Mohlén reducerade till 5-6, med Fredrik Brandin utvisad, på hörna i 77:e minuten. Men FBK nöjde sig inte där.

När Brandin väl kom in på planen igen så nätade han och FBK såg ut att kunna uträtta mirakel - om det inte varit för junioren Isak Karlsson blytunga 7-6 i 94:e minuten.

Matchens absolut sista chans fick Adrian Emretsson. På hörna fick han på en bra träff, men här gjorde också en välplacerad Christian Boman en fin räddning.

Frillesås avslutar med två tuffa matcher: Sandviken hemma och därefter Villa Lidköping borta i sista omgången.