Målvakten Simon Staaf värvas av Frillesås BK.
Målvakten Simon Staaf värvas av Frillesås BK. Bild: Frillesås BK

Frillesås BK värvar målvakten Simon Staaf

Simon Staaf lade både skridskorna och målvaktsskydden på hyllan för elva säsonger sedan. Nu står det klart att han värvas av Frillesås BK inför kommande säsong.

ANNONS
|

Det är nu hela elva säsonger sedan Frillesås-målvakten Simon Staaf avslutade sin bandykarriär. Men inför säsongen 20/21 är han redo för att gå på isen igen. I dagarna presenterade nämligen Frillesås BK att Staaf är klar för klubben.

– Det är ytterst sällsynt, det som har hänt. Vissa tycker väl att det verkar konstigt, andra tycker att det är häftigt. Men bandy är en sport som du kan spela länge och hålla en hög nivå om du är skadefri, framför allt som målvakt, säger tränare Mattias Johansson.

Avslutade bandykarriären tidigt

Nu 37-årige Simon Staaf avslutade sin karriär tidigt. Säsongen som Staaf beslutade sig för att lägga av, 25 år gammal, kvalade Frillesås för en plats i Elitserien – men misslyckades. Och när målvakten nu gör comeback har det hänt mycket inom både klubben och bandyn.

ANNONS

– Det ska bli roligt att åka runt och se massa nya arenor som jag inte har sett förut. Och bara målvaktsspelet har ju förändrats sedan jag stod. Större skydd, mer skydd och agerar annorlunda än förr. Samtidigt som spelarna i Elitserien både skjuter hårdare och åker snabbare, säger Simon Staaf.

”Inget aprilskämt eller jippo”

Enligt Mattias Johansson är klubben trygga med Christian Axelsson som förstemålvakt, som har varit med från att klubben gick upp i Elitserien. Men planen är att Simon Staaf kommer att ”stå en eller flera matcher i årets elitserie”.

– Han kommer att vara med i starttruppen. Det är en elitsatsning och det är fullt ut som gäller. Det är inget aprilskämt eller jippo. Det är Christian och Simon som vi kommer att satsa på, säger han.

Läs mer: Frillesås förlorade mot IFK Vänersborg

ANNONS