Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Frillesås BK värvar Gustaf Rohm och August Klang

Föryngringen fortsätter i Frillesås BK. På torsdagskvällen presenterade elitserieklubben två nyförvärv i form av Gustaf Rohm, 22, och August Klang, 21.

Sedan tidigare står det klart att Marcus Hillukkala, 35, och Markus Kumpuoja, 34, lämnar Frillesås. Nu fyller klubben på med betydligt yngre förmågor i de bakre leden.

På en digital pressträff under torsdagskvällen presenterade Frillesås 21-årige August Klang, halvback/mittfältare från Vetlanda BK, samt 22-årige Gustaf Rohm, back/libero från IF Boltic.

Frillesås tränare Jesper Larsson om nyförvärven:

– Vi har tappat backar och såg chansen att hugga på en back/libero i Gustaf Rohm som gjort två bra säsonger i Boltic och är bollsäker. August Klang är en kille som vi har följt ett tag med fina ledaregenskaper och bra skridskoåkning.

Klang är det mer etablerade nyförvärvet och har spelat drygt 100 matcher i Elitserien med moderklubben Vetlanda. Nu vill han spela en viktig roll i Frillesås.

– Jag tror att jag får ut det bästa av mig själv om jag är en ledande spelare och pådrivare. Vi satsar på slutspel nästa säsong, så jag skulle inte säga att det är ett kliv ner från Vetlanda, säger Klang.

Rohm har tidigare haft Jesper Larsson som tränare i Vänersborg och tar nu klivet upp från Bandyallsvenskan till Elitserien.

– Det blir en ny utmaning, men det känns tryggt att ha Jesper som min första elitserietränare. Jag har en inre vilja och tro på att jag ska klara av att ta steget till Elitserien, säger Rohm.

Klang har skrivit på för ett+ett år och Rohm för två år.

LÄS OCKSÅ: Finske målskytten Nico Nevalainen klar för Frillesås

LÄS OCKSÅ: Adrian Emretsson tvekar på framtiden i Frillesås BK

LÄS OCKSÅ: Mattias Johansson har förlängt med Frillesås

Läs mer om bandy här

Fler lokala sportnyheter hittar du här