Frillesås BK skämtar om 300 personer i en sittande publik på Sjöaremossen.
Frillesås skämtar om 300 i publiken. Bild: Frillesås Bandy

Frillesås BK:s skämtsamma lösning på publikfrågan

Är det möjligt att få till 300 sittplatser med korrekt avstånd på Sjöaremossen? Jodå, Frillesås BK presenterar sin lösning på Instagram.

ANNONS
|

300 Baden-baden-stolar. Det är vad Frillesås erbjuder den sittande publiken efter att taket för offentliga sammankomster höjdes från 50 till 300 personer. Inte nog med det. För att raden längst fram ska se bandyplanen över huvud taget ska klubben tillsammans lösa ett enklare periskop gjort av mjölkpaket.

”Nu visade det sig när sändningen kom att det var den lägre Baden-baden-solstolen. Därför uppstod problemet med att dom 125 närmsta sittplatserna runt hela isbanans-staket, där kan inte åskådarna se nått av matchen när dom sitter ner i solstolen, pga höjden på staketet. Men FBK hittade snabbt en lösning på problemet! Med att enkla periskop kommer delas ut på dom närmsta raderna för att ingen supporter ska missa nått av matchen!”, skriver klubben på sin Instagram.

ANNONS

Är det på riktigt? Nej, självklart inte.

– De som följer oss på insta förstår vinken. Vi har ju valt en medveten strategi där. Vi driver lite med både oss själva och med bandyn, säger Fredrik Brorsson, marknadsansvarig.

Och mycket riktigt. Scrollar vi igenom Frillesås Instagram-flöde krävs det inte många bilder för att förstå att det mesta bör tas med en nypa salt, vilket Brorsson bekräftar.

– Vi har vår hemsida och Facebook där vi går ut med seriösa grejer. För andra klubbar ser man ofta exakt samma i alla flöden och vi vill inte ha det. Instagram är lite en skämtsida för att locka in lite nytt folk och vi hoppas att vi får lite större exponering.

Ser inte ljust ut med 300 i publiken

Men så är det ju lite av bandyns charm. Det hade kunde vara på fullt allvar.

– Det ska ändå finnas ett uns av att det skulle kunna vara sant. Det får inte vara några superextrema grejer. Folk ska få tänka till lite.

Och till den seriösa frågan i det hela. Kommer Frillesås kunna ta in 300 i en sittande publik på Sjöaremossen om restriktionerna tillåter? Det vet de inte ännu.

– Vår säkerhetsansvarig håller på med olika lösningar. Rent teoretiskt skulle vi kunna få in mellan 70 till 300 personer med en meters mellanrum. Men även om vi presenterar olika lösningar så måste de godkännas. Som det ser ut just nu så ser det ju inte speciellt ljust ut att få till de här 300, men vi kommer att jobba starkt för det så att våra supportrar kan komma och se lite bandy, säger Brorsson och tillägger:

ANNONS

– Sedan om det blir en Baden-baden-stol eller något annat... Det låter jag vara osagt.

Det syns ingen is på bilden. Hur går det med den?

– Det behöver vara enstaka plusgrader för att kunna köra igång. Det räcker inte med en natt, utan det behöver vara en mer stabil prognos. Även där jobbar vi med olika alternativ. Bandyn kommer att spelas den helgen, sedan vilken dag eller var det blir – det vågar jag inte svara på.

Klubben hoppas kunna presentera en lösning på isproblematiken i början av vecka 46.

Läs mer: Frillesås match mot IFK Vänersborg ställs in

ANNONS