Frillesås BK möter Sirius på Sjöaremossen

Efter en rad motgångar står Frillesås hemmapremiär för dörren. På onsdagen tar de emot Sirius på Sjöaremossen.

ANNONS
|

Det blev is på Sjöaremossen till slut. Och efter flera uppskjutna matcher, orsakade av både tekniskt strul och coronafall i truppen, får hemmapremiären spelas just hemma trots allt.

– Det var en väldig skön känsla att komma in på arenan. Månen lyste, det var helt fantastiskt. Jämför det med att vara inne i en plåthall... Det är jätteskönt att komma hem igen, säger Marcus Blickander, lagledare i Frillesås.

På onsdagen står Sirius för motståndet, ett lag som Frillesås till en början hade svårt för förra säsongen men som de fick lite bättre pli på i kvalet (4-4, 4-4).

– Sirius är ett riktigt starkt omställningslag. I kvalet lyfte vi lite mer mot dem och fick ner dem på det viset. Det fungerade mycket bättre. Vi kommer att spela ganska enkelt. Vi kommer ju från ett längre uppehåll utan spel, medan de har rullat igång serien och kommit in i det.

ANNONS

Hur ska ni spela mot Sirius för att ta poäng?

– Vi får komma in lite under skinnet på dem. Sirius är väldigt raka. Många lag vill vrida och vända innan de går till anfall, men de vill gärna köra på. Vi får försöka utnyttja att vi lyfter lite på dem och jobba tillsammans där uppe.

Spelare tillbaka efter coronasmitta

Spelarna i Frillesås har den senaste veckan fått träna på eget håll. Detta efter att coronaviruset tagit in i laget, vilket också innebar att matcherna mot Villa Lidköping och Motala ställdes in. Men nu har samtliga tillfrisknat.

– Alla som har varit sjuka är tillgängliga. De upptäckte symtomen tidigt och de har haft två eller tre symtomfria dagar redan, så det ser bra ut på den fronten.

Läs mer: Spelare i Frillesås smittad av coronaviruset

ANNONS