Frillesås BK möter AIK bandy i säsongens första match i Elitserien.
Frillesås BK möter AIK bandy i säsongens första match i Elitserien. Bild: Krister Andersson

Frillesås BK möter AIK bandy i säsongens första match i Elitserien

Motgångarna har avlöst varandra, men nu är det dags på riktigt. På lördagen spelar Frillesås sin första elitseriematch för säsongen – mot topptippade AIK.

ANNONS
|

En vecka senare än planerat är det dags för Frillesås första elitseriematch för säsongen. Förra veckans match ställdes in på grund av tekniskt haveri i Ale Arena, vilket också har försämrat lagets träningsmöjligheter.

– Vi är otroligt taggade och det ska bli otroligt roligt att få spela match. Samtidigt är vi ödmjuka och glada över att säsongen går att genomföra. Men rent formmässigt så är det mer osäkert. Vi möter ett väldigt bra lag som vann sin premiär med 11-3 mot ett annat bra lag på papperet, säger Mattias Johansson, spelande tränare.

Ingen enkel match

Det blir en tuff start för Frillesås. På andra sidan isen står AIK, som med sina rekryteringar inför säsongen väntas vara ett av topplagen i serien.

ANNONS

– Vi vet att det är ett lag med väldigt många individuellt bra spelare. Men det går också att störa dem. Det handlar lite om att få dem lite övermodiga. Framför allt kommer det att bli viktigt att vi försvarar oss väldigt bra de första 15-20 minuterna och stå emot den första anstormningen.

Likt varje match, går Frillesås in för att vinna. Ju längre det är jämnt i matchen, menar Johansson, desto mer talar det för Frillesås fördel då han tror att AIK förväntar sig en enkel match. Men fokus ligger inte på AIK, utan på dem själva.

– Jag tror att det kommer att handla om vad vi gör med bollen själva. Vi får försöka anfalla på ett bra sätt. Kan vi skapa några hörnor på dem och hota lite i djupled så ska vi vara nöjda med det till att börja med. Talar man om David och Goliat någon gång så är det väl om den här premiären, säger Mattias Johansson.

Läs mer: Frillesås BK:s match mot Villa Lidköping BK måste flyttas

ANNONS