Frillesås BK fick ett kvitto på var man står

Frillesås BK:s säsong har varit sönderryckt med ett gäng inställda matcher på en månad. - I dag kändes det som vi var igång på riktigt, säger spelande tränaren Mattias Johansson.

ANNONS
|

Det blev ingen poäng i ABB Arena men Frillesås BK kunde kliva på bussen hem utan att skämmas.

– Det har varit en ganska otacksam start. Vi möter hetaste laget på bortaplan (AIK) när vi knappt varit på is. Sen har vi Sirius efter en veckas uppehåll när vi inte kunnat träna på grund av covid-19. Så det här var första matchen med en normal förberedelse, säger ”Matte” Johansson efter den knappa förlusten i Västerås.

– Vi gör en en bra match i 75-80 minuter. Det är en period i slutet av första när det blir 2-1 till 5-1 som vi måste göra bättre ifrån oss ifall det ska bli poäng. Känslan är att resten är vi lika bra som VSK eller till och med bättre. Vi är nöjda men besvikna, så kan man sammanfatta det, säger Mattias Johansson.

ANNONS

Han hade en klippa i kassen i form av Christian Axelsson. Men den mest lysande stjärnan var Jesper Henriksson.

– Riktigt kul. Han har spelat alla positioner förutom målvakt den här försäsongen. Nu har Jesper fått chansen som forward tillsammans med (Fredrik) Brandin och Sergey (Pochkunov) och har gjort det jättebra. Han var stekhet i dag. Han gör några otroligt fina prestationer idag som är värd stora applåder. En del är sjuka grejer han gör.

Även en annan Jesper fick beröm - Norrman.

– Han har sett jäkligt bra ut en längre period och växer ju längre matchen går idag. Vi vinner andra halvlek med 3-2 och han är en av dem som är riktigt bra där.

Redan på fredag är det dags igen.

Men med alla turer får ”Matte” fundera på vilka man möter.

– Bollnäs va? Alltså det har varit så många rockader...

– Vi får se till att göra en bra match på ”Mossen”. Det är det vi väntar på - en fullträff på hemmaplan och positiva bilder att ta med oss. Jag tycker fortfarande vi har mer att bevisa för oss själva - och motståndare, att det ska vara jobbigt att komma dit.

ANNONS

Läs mer: Frillesås plockar in Trysberg

Läs mer: Jägarvilarekordet nyttigt när Frillesås går in i NHL-tempo

ANNONS