Jan-Erik Pettersson känner sig så gott som återställd efter hjärtinfarkten.
Jan-Erik Pettersson känner sig så gott som återställd efter hjärtinfarkten. Bild: Max Holmgren

Från akut operation till förlängt kontrakt

För bara några månader sedan drabbades Jan-Erik Pettersson av en hjärtinfarkt. Nu väljer han att fortsätta som assisterande tränare i Frillesås.

ANNONS
|

- Just nu känner jag mig ungefär 80 procent återställd. Det är väl bara min kondition som inte är helt hundra, säger Jan-Erik Pettersson.

Det var under mars månad som Pettersson tvingades åka in till akuten på grund av en oväntad hjärtinfarkt - mitt under det hektiska kvalspelet.

Läs mer: Hjärtinfarkten som kom helt utan förvarning

Endast tre månader senare väljer 63-åringen att skriva nytt ettårsavtal med klubben.

- Jag och klubben har varit muntligt överens ganska länge. Men jag tyckte att man skulle prioritera att få klart med så många spelare som möjligt innan tid skulle läggas åt mitt kontrakt, säger han.

ANNONS

Hälsan går först

Efter hjärtinfarkten har Pettersson gått på regelbundna kontroller. Och enligt läkarna är hans värden goda - därför var valet att stanna i klubben solklart.

- Jag känner mig pigg och läkarna säger att allt ser bra ut. Hade jag inte varit frisk hade jag aldrig förlängt. Även om bandyn är oerhört viktig för mig går min hälsa först.

Men att bara gå på halvfart är inget alternativ. Rådet från läkarna har varit att försöka leva på som vanligt. Därför kommer Pettersson ha i princip samma roll som han haft tidigare i Frillesås.

- Inget blir bättre av att jag går runt och oroar mig för att jag ska drabbas av ytterligare en hjärtinfarkt. Jag går på regelbundna kontroller och är nu väl medveten om varningssignalerna. Så, läkarna har sagt att jag ska försöka leva på som vanligt. Annars hade jag nog mått ganska dåligt rent psykiskt, säger han och fortsätter:

- Jag har ju en nyrenoverad motor nu som förhoppningsvis ska fungera i många år till.

Kan du anstränga dig lika hårt rent fysiskt?

- Nä, där har jag förstås fått ta det lite lugnare. Jag cyklar mina rundor och tränar på gymmet, men i ganska lugnt tempo. Nu i början av försäsongen har Matte (Johansson) tagit hand om den fysiska träningen medan jag mestadels har skött pappersarbetet vid sidan om.

ANNONS

Drömmer om SM-guld

Liksom Mattias Johansson har Pettersson som mål att Frillesås ska kunna ta nästa stora kliv.

- Målet måste ju alltid vara att ta SM-guld, det är ju det man spelar för. Annars tycker jag inte det är lönt att spela.

Han fortsätter:

- Men om vi tar ett mer realistiskt mål är det att etablera sig i serien och knipa en slutspelsplats. Det tycker jag att vi har alla förutsättningar för att göra. Vi har lyckats behålla en stor del av vår trupp och är nu erfarna och vet som krävs i den högsta serien.

Läs mer: Klubben överens med poängmaskinen

Läs mer: Hörnspecialisten hyllar föräldrarna med nytt kontrakt

ANNONS