”Flammorna” var med när Frillesås tog säsongens första poäng

Frillesås har vässat formen. 0-2 blev 2-2 och de säkrade säsongens första poäng – mot slutspelsfavoriterna Bollnäs.

ANNONS
|

De visade det senast i 5-7-förlusten mot Västerås. Frillesås är igång på isen på riktigt och de hungrar efter poäng. Och poäng blev det hemma mot Bollnäs på fredagskvällen efter två mål av Adrian Emretsson. Matchhjälte?

– Jag ser mig faktiskt inte som en hjälte. Jag gör två mål men det är en jättebra laginsats vi gör i dag. Vi tar med oss den här sköna känslan som vi byggde upp mot Västerås, säger han.

I den minst sagt haltande tabellen ligger lagen långt ifrån varandra. Bollnäs sexa inför mötet på Sjöaremossen, efter sju spelade matcher. Frillesås näst sist, men med blotta tre spelade efter lagets tuffa start på Elitserien. Men på isen var det desto jämnare. Till en början klena anfall utan farliga målchanser från bägge håll, vilket resulterade i ett jojo-spel med många pass bakåt från mitten.

ANNONS

Mållöst (!) i första halvleken

Det var trögt, länge. En mållös halvlek inom bandy? Ja, det förekommer faktiskt. Det var precis vad det blev på Sjöaremossen. I andra halvlek blev det desto mer match.

– Framför allt att båda lagen vill vinna, så det öppnar upp sig. Att det är en jämn och tät match som gör att man öppnar upp sig bakåt. Ganska rolig publikmatch så det är synd att det inte är någon hemmapublik här.

Nej, det var ju ingen publik på Sjöaremossen. Men på läktarna stod i stället tända marschaller, för att symbolisera Frillesåssupportrarna, "flammorna", som får följa matcherna på distans.

– Så stor supporterskara har vi nog aldrig haft tror jag, säger Emretsson med ett skratt och fortsätter:

– Det är inte alls samma sak utan publik, det är det inte. Vi i Frillesås älskar att spela för våra supportrar och för bygden, så det är en jättestor skillnad.

Adrian Emretsson blev tvåmålsskytt

Frillesås klarade sig tre minuter utan underläge i den andra halvleken. Sedan kom kallduschen. Två snabba mål från Bollnäs, med inte ens en minuts mellanrum.

Men Frillesås var långt från uträknade. Reduceringen kom i den 61:a minuten, efter att Fredrik Johansson hittade precis rätt till Adrian Emretsson som i sin tur letade sig igenom försvaret och gjorde 1-2. Därefter hängde kvitteringen i luften. I den 77:e minuten var Emretsson framme igen på en retur och kunde ta matchen till ett likaläge.

ANNONS

– Jag tycker att det är ett rättvist resultat, så som jag ser matchen i alla fall. Sedan vill man ju alltid ha tre poäng, men hade jag fått veta innan matchen att vi kunde få ta med oss en poäng så hade jag tagit det alla dagar i veckan, säger Adrian Emretsson.

Läs mer: Frillesås BK fick ett kvitto på var man står

ANNONS