Elitseriepremiären mellan Frillesås BK och Broberg Söderhamn ställs in.
Elitseriepremiären mellan Frillesås BK och Broberg Söderhamn ställs in. Bild: Krister Andersson

Elitseriepremiären mellan Frillesås BK och Broberg Söderhamn ställs in

Frillesås BK:s elitseriepremiär mot Broberg Söderhamn på lördag skjuts upp. Nytt datum är ännu inte fastställt.

ANNONS
|

Först: Elitseriepremiären sköts upp tre veckor på grund av coronapandemin. Sedan: Ingen is på Sjöaremossen och matchen flyttades till Ale Arena. Och nu: Tekniska problem gör att premiärmatchen inte är genomförbar. Kylutrusningen på Ale Arena har havererat.

– Det är ju lite grann så man undrar vem som sitter där uppe och skrattar åt oss. På ett vis är det rätt skönt att det är på grund av tekniska orsaker som vi ställer in, och inte på grund av hälsan. Men det är inte roligt, säger Fredrik Brorsson, marknadsansvarig i Frillesås BK.

Ledningen i Frillesås BK nåddes av det slutgiltiga beskedet vid 14.30-tiden på torsdagen. Men redan under onsdagskvällen blev de kontaktade av ansvariga på Ale Arena.

ANNONS

– Vi fick besked om att de hade bekymmer i går kväll. De skulle jobba på det. Men i dag fick vi besked om att de inte hinner få det funktionsdugligt tills på lördag.

Frillesås koordinator har i stället försökt att hitta ersättningstider i Trollhättan och i Vänersborg.

– Det är ju ett så tätt spelschema som det är redan, men denna gången lyckades vi inte. Så matchen mot Broberg är skjuten på framtiden, men det är inte fastställt när, säger Fredrik Brorsson.

Men det är inte Frillesås spelschema som hotas. I Tellus har flera i truppen konstaterats med covid-19 och fredagens bortapremiär mot Bollnäs har ställts in. Smittan har även spridit sig i Vetlandas trupp och deras premiär mot Västerås som skulle ha spelats på söndag är även den inställd.

Frillesås nästa match är de 21 november borta mot AIK. Nästa planerade hemmamatch är mot Villa Lidköping den 25 november.

Läs mer: Jesper Henriksson vill skynda långsamt med Frillesås BK

Läs mer: Frillesås BK kommer att ta in 50 personer på Sjöaremossen

ANNONS