Mattias Johansson, spelande tränare i Frillesås, tycker att Svenska Bandyförbundets besked om ständ Elitserie är positivt.
Mattias Johansson, spelande tränare i Frillesås, tycker att Svenska Bandyförbundets besked om ständ Elitserie är positivt. Bild: Nicklas Elmrin

Elitserien i bandy stängs för nedflyttning

Frillesås kan pusta ut. Det blir elitseriespel även nästa säsong. Detta efter att Svenska Bandyförbundet har beslutat att Elitserien stängs för nedflyttning.

ANNONS
|

Det är återigen coronapandemin som tvingar fram förändringar i de etablerade seriestrukturerna. På fredagskvällen beslutade Svenska Bandyförbundet att stänga både dam- och herrelitserien samt allsvenskan för herrar. Frillesås har hållit sig kvar i Elitserien just genom kval, och den spontana reaktionen är att beslutet är bra – men inte bara för deras egen vinning.

– Det är lite svårt att smälta. Jag vet faktiskt inte om det går att lägga någon värdering i om det är bra eller dåligt just nu. Den spontana reaktionen är att det är ett bra beslut under rådande omständigheter, säger spelande tränare Mattias Johansson direkt efter beskedet och fortsätter:

ANNONS

– Det jag kan säga är att målet snarare är att utvecklas. Vi får lite utrymme att ta ett steg sportsligt utan att riskera att halka ner. Det tar tid att etablera sig i Elitserien, det är tufft. Att få ett år till att utvecklas ser jag som något jättepositivt.

Kan bli fler lag i serierna

Men dörrarna till Elitserien är inte helt stängda. Uppflyttning kan fortfarande göras, vilket innebär att det nästa säsong kan finnas fler lag i serierna.

Svenska Bandyförbundet har även beslutat för att pausa damernas allsvenska serie, division 1 och underliggande- och ungdomsverksamheter till årsskiftet, där träningar endast får genomföras för ungdomar födda år 2005 eller senare.

Frillesås säsong i Elitserien har ännu inte börjat, efter att lördagens premiärmatch mot Broberg Söderhamn fick ställas in på grund av tekniskt haveri.

Läs mer: Jesper Henriksson vill skynda långsamt med Frillesås BK

Läs mer: Frillesås BK kommer att ta in 50 personer på Sjöaremossen

ANNONS