Adrian Emretsson stod för ett av Frillesås hörnmål mot Hammarby.
Adrian Emretsson stod för ett av Frillesås hörnmål mot Hammarby. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Effektivt hörnskytte gjorde att FBK pressade ”Bajen”

Frillesås BK var på jakt efter sin tredje raka seger. Men Hammarby vände sin negativa trend.

|

Efter 6-4-segern mot Hammarby hemma på Sjöaremossen begav sig Frillesås BK till huvudstaden och ett vindstilla Zinkensdamms IP med fyra minusgrader i luften.

Det gick inte att klaga på förutsättningarna för fin bandy och FBK hade inledningsvis stort bollinnehav och även en halvchans för Mattias Johansson.

Men det var hemmalaget som spräckte Christian Axelssons nolla. Ivan Lebedev åkte ifrån allt och alla med sin skridskoåkning i motorvägsfart och gjorde 1-0 i 17:e minuten.

"Bajen" ökade även på till 2-0. På en kontring var Kasper Millerud effektiv, men det var Christoffer Fagerströms öppnande passning i förarbetet som var grannlåten. Det var en framspelning av hög klass som FBK-spelarna såg komma, men de kunde ändå inte göra något den.

Andra delen av första halvlek bjöds på en del hörnor, två för Hammarby och fyra för Frillesås, och i den 35:e reducerade specialisten Adrian Emretsson där Jesper Norrman noterades för passningspoängen.

Brandin avslut i burgaveln

FBK:s skyttekung, Fredrik Brandin, hade även ett avslut som slickade burgaveln precis innan pausvilan.

Frillesås fick sedan en jobbig start på andra halvlek. Ivan Lebedev gjorde sitt andra mål för kvällen efter fem minuter när han snappade upp en retur från kaptenen Robin Sundin.

Några minuter senare fick hemmalaget sin nionde straff för säsongen och Daniel Mossberg såg till att Hammarby fick ytterligare avstånd i protokollet genom en kraftfull träff.

Hörnmomentet hade varit lyckosamt för Frillesås tidigare i matchen och med dryga timmen spelad hände det igen, när Fredrik Brandin gav hallänningarna hoppet åter.

I 78:e minuten hade Brandin även ett skott som visslade utanför - halvminuten senare dödade Christoffer Fagerström matchen, på hörna, med en ordentlig smällkaramell.

Men Fredrik reducerade i stället i 86:e - trots att Hammarbyarnas protester för hög klubba. Och på tilläggstiden hittade även Anton Lööf nätet precis efter blåste domarna av matchen.

– Hammarby försöker spela sitt spel och det är lättlästa när de spelar på Sundin och Mossberg. Vi är lite dåliga i defensiven och tar inte de åkningarna som krävs mot de gubbarna, säger Fredrik Brandin i Sportbladets Plays sändning och fortsätter:

– Vi kämpar och krigar och får till lite halvslumpmål. De var starka, men vi gör lite för många misstag och det straffar sig - mot alla lag i serien.