Fredrik Johansson och hans Frillesås BK föll stort i första träningsmatchen
Fredrik Johansson och hans Frillesås BK föll stort i första träningsmatchen Bild: MAXIM THORE

Den årliga chocken gjorde sig påmind för Frillesås BK

Välkommen ut på stor is Frillesås BK! - Det är likadant varje år. Det blir som en chock om jag ska vara ärlig, sa lagkaptenen Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Årets första träningsmatch för Frillesås BK. Då blev man mosat av Villa Lidöping i Sparbanken Lidköping Arena. När krutröken lagt sig hade hemmalaget vunnit med 13-2.

– Det var mycket som var bra med första halvlek. Vi testade en liten ny uppställning som vi inte körde förra året. Defensiven satt bra, sen om vi haft lite bättre utdelning kunde vi gjort två mål i första halvlek. Vi kunde ha varit närmare. Det lite synd att det står 4-0.

Simon Staaf vaktade kassen och även Sergey Pochkunov fanns med på isen.

– Han spelade en del det gjorde han. Men sen kom han ju i måndags och har bara varit med på ett rinkpass. Så det matchade igång honom lugnt, fortsatte ”Fidde”.

ANNONS

Som bekant saknar Frillesås en bandyhall. Försäsongen spenderas i Kungsbacka ishall. Det här var första steget ut på stor is.

- Det är knappt man fattar att det är sant. Det är så otroliga kontraster med storleken. Därför är det imponerande hur bra vi spelade i första. Vi möter ett av Sveriges bästa lag och vi satt innan och kollade. De kanske har åtta, nio landslagsspelare som varit på stor is i en månad.

Frillesås klarade sig från skador i matchen.

– Generellt sett känns det som laget är bättre tränat i år, sa Johansson.

I andra halvlek drog dock Villa Lidköping ifrån.

- Vi tar många felbeslut och går ifrån det vi pratat om innan. Spelar mycket en och en och det hänger väl ihop med att vi blir trötta och syret tog slut.

Adrian Emretsson stod för Frillesås båda mål i matchen.

Redan på lördag matchar man igen. Då står IFK Vänersborg för motståndet.

ANNONS