Frillesås Sergey Pochkunov jublar efter ett mål mot Lidköping.
Frillesås Sergey Pochkunov jublar efter ett mål mot Lidköping. Bild: KRISTER ANDERSSON

Då anländer stjärnspelaren igen

Det har varit på gång en längre tid. Men nu är det klart att det blir en förlängning för ryske anfallaren Sergey Pochkunov i Frillesås BK.

ANNONS
|

När vi ringer upp sportchefen Christer Lind är han förvånad att nyheten ligger ute på klubbens egen hemsida. Något kontrakt är inte påskrivet - än.

– Vi är klara muntligt, och det har vi varit ganska länge, men man vill ändå ha en underskrift och så. Sergey kommer komma in här i mitten av augusti och köra fram till mitten av mars, säger Christer Lind.

Betyder mycket för Frillesås BK

Med till Sverige kommer även fru och en son.

– Vi har jobbmöjligheter till Sergey. Det finns olika alternativ, men det är inte klart. Sen har han självklart ersättning av oss för att spela bandy.

ANNONS

Att ryssen blir kvar i Frillesås betyder oerhört mycket för klubben.

– Rent bandymässigt blommade han ut i kvalet. Han är en klasspelare, så är det bara. Han skapar chanser för övriga, men injicerar också andan i laget. Det är en jättebra kille på det sättet. Han är verkligen för lagarbete och teamkänsla, säger Christer Lind som senast var i kontakt med honom förra veckan.

FBK följer samtidigt utvecklingen kring restriktioner kring resor på grund av corona.

– I grunden har han oss som arbetsgivare och vi räknar med att det inte ska vara något problem. Precis som det är arbetare som kommer in och hjälper till med lantbruk. Finns arbetstillstånd och arbetsgivare ska man säkert komma runt corona, det blir inga problem, säger Lind och tillägger:

– Sen är det fortfarande osäkert hur det blir med allt annat, vad det blir för verkningar för bandysporten, Elitserien och spelprogram, det vet vi ju inte.

Saknas en målvakt

Med Pochkunov i truppen är FBK femton spelare.

– Vi ska ha in en målvakt och jobbar på olika alternativ. När vi har fjorton spelare plus två målvakter kommer vi vila lite. Sen i augusti-september får vi se om vi kanske kompletterar med en sjuttonde spelare.

ANNONS

Läs mer: Klubben överens med poängmaskinen

ANNONS