Brandin matchhjälte när Frillesås tog andra raka segern

Det kan nog klassas som skräll på Sjöaremossen på lördagen. Frillesås vann över Hammarby för första gången någonsin. Dessutom tog de andra raka segern, vilket de inte tidigare gjort i Elitserien.

ANNONS
|

Lag tolv mot lag 13. Kan det kallas skrällmatch? Förvisso har Hammarby haft en tuff säsong efter nu sju raka förluster, men Frillesås lördagsvinst mot Stockholmslaget innebar den första någonsin.

– En ny milstolpe. Två raka segrar och att slå Hammarby känns jäkligt roligt, säger spelande tränare Mattias Johansson.

Dramatik in i det sista

Men det bjöds på dramatik. Klockan tickade upp mot det absolut sista av ordinarie matchtid när Fredrik Brandin briljerade och blev matchhjälte efter att i slutminuten ha satt 5-4-målet, sitt femtonde för säsongen.

– Nu är inte säsongen över, men det här är mitt bästa år så här långt om man ser målmässigt. Jag är inne i bra form. Samtidigt gör jag det inte utan mina lagkamrater, det är bra passningar och så länge vi sliter som vi gör med laget så öppnar det sig framåt för oss också, säger han.

ANNONS

På tilläggstid kunde Sergey Pochkunov punktera matchen med säsongens nionde mål signerat ”Pocha”. 6-4 mot Hammarby betyder att Frillesås för första gången har tagit två raka segrar i Elitserien.

– Det märks att Hammarby har lite stukat självförtroende. Jag trodde aldrig jag skulle få se Hammarby komma till Sjöaremossen och ta hem det så rejält som de gör i sin defensiv. Det är kul på något sätt att de har respekt för oss. Vi gjorde lite korrigeringar taktiskt inför Siriusmatchen och hux flux har vi vunnit två raka, det har aldrig hänt i Elitserien tidigare, säger Mattias Johansson.

Frillesås tappade men återtog ledningen

Men det blev en jämn och svängig match. Ett snabbt mål i början av matchen av de grönvitas Ivan Lebedev satte Frillesås i underläge. De fasta situationerna blev hemmalagets räddning, som innebar både kvittering och ledning. Lagkapten Fredrik ”Fidde” Johansson och Adrian Emretsson fick öka på sin målstatistik och gjorde varsitt mål på hörna. Hammarby var snabba till 2-2, som blev halvtidsresultatet, innan Frillesås återigen tog kommandot över matchen. I början av den andra halvleken fick Gustav Friman visa framfötterna igen. 3-2. Och Mattias Johansson fick för första gången på två år måljubla. Nicklas Gustafssons passning träffade rätt och nådde fram till Johansson som kunde peta in den bakom Filip Mörkdal. 4-2.

ANNONS

– Jag satt i bilen upp i dag och kollade hur många mål jag gjorde första året i Frillesås. Jag gjorde ändå elva baljor. Jag är ingen känd målskytt, men jag tänkte speciellt på det, att i dag är det nog dags att göra ett. Det kändes som rätt match, säger han.

Avgjordes i slutminuterna

Spänningen tog inte slut där. Hammarby gjorde 3-4, som blev 4-4 och matchen var återigen satt till ett likaläge med bara minuter kvar av ordinarie tid. Frillesås begärde timeout, som visade sig vara rätt väg att gå.

– När vi tar timeouten försöker jag lugna dem och säga att Hammarby kommer att gå för det, vi kommer att få våra chanser framåt. Vi behöver inte göra något speciellt utan vi kommer att få lägen. Och det får vi, säger Brandin.

Kan du beskriva känslan när du ser att bollen går in där på slutet?

– Det är skönt att göra det där 5-4-målet när de har tryckt på ett tag och fått in två mål. Vi har lägen innan också, men det är klart att det är jäkligt skönt.

Redan på onsdag får Hammarby chans till revansch hemma i huvudstaden.

– Jag förväntar mig att de kommer att vara lite mer desperata i nästa match och kanske trycka på mer från start. Vi får vara ännu mer påkopplade i returen, säger Johansson.

ANNONS

Läs mer: Frillesås bröt negativ trend – bortaslog Sirius

Läs mer: Frillesås gick för säsongens första seger – och tog den

ANNONS