Frillesås Fredrik Brandins tre snabba mål i andra halvlek gjorde matchen dramatisk.
Frillesås Fredrik Brandins tre snabba mål i andra halvlek gjorde matchen dramatisk. Bild: Krister Andersson

Brandin blixtrade till när FBK föll i årets sista match

Mamma mia vilken dramatik! Frillesås BK låg under med 1-5 men var till slut bara ett ynka mål ifrån att få med sig en poäng från Helsingehus Arena.

ANNONS
|

När Adam Wijk krigade in 6-2 på en hörna i början av andra halvlek såg det mörkt ut för Frillesås BK. Men hallänningarna reste sig och i synnerhet Fredrik Brandin som gjorde tre raka mål, varav två på hörna.

– Jag har gjort sju mål på fyra matcher och det är klart jag vill komma upp på nivå. Det är gött att få sätta dit en hörna och någon retur. Det stärker självförtroendet när man kan få in andra bollar än när man åker sig ren, säger Fredrik Brandin i Sportbladet Plays sändning.

Frillesås var fräckt nog att ta ledningen i matchen på lagets första avslut på mål.

ANNONS

Gustav Friman använde höften

Det var Gustav Friman som höftade in Fredrik Brandins passning från högerkanten sedan Mattias Johansson drivit upp ett snabbt anfall.

Sedan hamnade hallänningarna i en djup svacka och skänkte bort övertaget till hemmalaget. Tre jobbiga baklängesmål att slippa in - på drygt fem minuter.

– Vi har haft en tendens att ha dippar. Det har varit på tok för många den här säsongen. Jag vet inte om vi känner oss för bra att vi tar felbeslut och blir straffade bakåt, säger Anton Lööf i Sportbladet Play.

Lagkompisen Fredrik Brandin var inne på samma linje.

– Vi kan skylla på träning, möjligheter och tajta scheman, men det gäller att vara ödmjuka inför uppgiften. Man kan inte släppa in tre mål på fem minuter i varje halvlek. Då blir det svårt.

Spelande tränaren Mattias Johansson valde att ta time out vid 1-4. Det fick effekt.

– Vi ville starta om och hitta tillbaka till det vi hade första kvarten eller 25 minuterna. Att spela stort och ha tålamod. Vi måste se till att vi inte åker på kontringar för det är då vi släpper in målen, säger Anton Lööf.

FBK hade lite flyt när man precis innan halvtid kunde reducera till 2-5. Det var Gustav Friman som kunde skrinna loss och göra sitt andra mål - efter att Jakko Hyvänens klubba gått av!

ANNONS

Efter Fredrik Brandins show och hattrick, där Lukas Norrmans framspelning till 4-6 var godbiten, fick Frillesås ordentlig vittring.

Laget fick ett frislag i slutsekunderna till höger om målet. Då täckte hemmalaget med tio (!) man i muren och man höll undan med blotta förskräckelsen.

– Vi kommer tillbaka in i matchen och pressar dem sista halvtimmen. Vi gör någonting bra och får en del psykologiska mål. Kan vi hålla upp aggressiviteten som i andra halvlek då kommer poängen trilla in, säger Fredrik Brandin.

ANNONS