Allt pekar mot att Adam Rudell inte kommer spela i Frillesås nästa säsong.
Allt pekar mot att Adam Rudell inte kommer spela i Frillesås nästa säsong. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Adam Rudell lämnas utanför Frillesås trupp

Frillesås har spikat sextonmannatruppen inför nästa års säsong. Men lagets skyttekung Adam Rudell är inte ett av de sexton namnen.

ANNONS
|

Med sina 18 mål var Adam Rudell Frillesås främsta målskytt under den gångna säsongen. Ändå finns han inte med i lagets framtidsplaner.

– Vi är för tillfället nöjda med vår trupp på 16 spelare. Och i den ingår inte Adam (Rudell). Han hade ett ettårsavtal med oss och vi stod väldigt långt ifrån varandra när vi skulle förhandla om förlängning, säger Christer Lind, ordförande i klubbens spelargrupp.

Frillesåsspelaren löneanspråk var för högt

Den största anledningen till att Rudell lämnas utanför truppen beror på att parterna inte kom överens om det ekonomiska, menar Lind.

– Hade Adam (Rudell) gått med på vårt bud, där han hade varit topp tre bäst betalda i klubben, hade han ingått i truppen. Men det gjorde han inte utan hans löneanspråk var på tok för högt. Det är ingen som tjänar ens i närheten av de summorna i klubben.

ANNONS

Förutom Rudell har Jakob Jenefeldt och Jakob Hugoh valt att lämna klubben. Trots detta anser Lind att spelartruppen är minst lika stark som inför fjolårssäsongen - om än lite bättre.

– Visst, det är tunga tapp. Men, nu får vi in Sergey (Pochkunov) från start. Sedan har vi ju gjort klart med Robin Mohlén, som jag ser som en stor förstärkning. Dessutom har de yngre spelarna som bröderna Norrman och Elias Modin utvecklats något enormt, säger han.

Han fortsätter:

– Så, vi har fortsatt som målbild att sluta topp tio i år.

Frillesås kan komma med ytterligare ett kontraktsförslag

Trots att mycket tyder på att Rudell kommer lämna Frillesås är dörren inte helt stängd. I alla fall inte fån klubbens håll.

– I nuläget är vi nöjda med våra sextonmannatrupp. Men det kan kanske bli aktuellt att vi tar in en sjuttonde spelare i augusti eller september. Vi får se lite hur vår situation ser ut då. Kanske har Sergey inte hunnit ansluta eller så har någon blivit skadad. Då kommer det kanske vara nödvändigt att ta in en till spelare.

Och skulle det bli aktuellt att ta in spelare nummer 17 finns Rudell med på klubbens lista.

ANNONS

– Då kommer vi givetvis höra av oss till Adam igen.

Kommer ni gå med på Rudells löneanspråk då?

– Nej, det kommer vi aldrig göra.

Vad talar för att ni skulle komma överens om två månader?

– Det vet jag inte. Men vi har sagt att vi ska hålla kontakten. Givetvis har vi inte låst Adam på något sätt utan han är fri att gå till vilken klubb han vill. Vilket han säkert kommer göra.

Tidningen har sökt Adam Rudell.

Läs mer: Adam Rudell besviken på Frillesås BK

Läs mer: Då anländer stjärnspelaren igen

ANNONS