Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Meraf Bahta var inte nöjd med nionde plats i finalen i damernas 1500m under Friidrotts-VM i Londons Olympiastadion.

Bahta VM-nia – irriterad över knuffar

Meraf Bahta sprang för medalj men blev bara VM-nia på 1 500 meter. Ett par knuffar på näst sista varvet störde svenskan i finalen.

Meraf Bahta, OS-sexa i fjol, har sett vass ut i försök och semifinal i London och hade förhoppningar om att nå en pallplats inför finalen. Men när farten till slut drogs upp rejält på slutvarvet hade inte 27-åringen krafter kvar att kunna svara.

Efteråt klagade Bahta på knuffarna hon fick av Jennifer Simpson och Genzebe Dibaba tidigare i loppet. Bahta menade att hon kom ur både position och balans på grund av konkurrenternas tuffa löpning.

- De är inte vanligt att de kommer på vänstersidan (insidan) och jag blev knuffad och hamnade i tredjespår. Det kostade mycket och jag ramlade nästan två gånger och sedan blev jag helt stängd. Jag kom tillbaka igen men med 150 meter kvar fick jag mycket mjölksyra, säger Meraf Bahta.

Kipyegon tog guld

Hon sprang i mål på 4.04,76, drygt två sekunder bakom kenyanska segraren Faith Kipyegon på 4.02,59. Amerikanska Simpson blev tvåa och Sydafrikas 800-metersspecialist Caster Semenya tog bronset precis före brittiska hemmahoppet Laura Muir, samtidigt som nederländska förhandsfavoriten Sifan Hassan slutade femma och överraskande blev utan medalj.

- Jag är väldigt besviken med en niondeplats, säger Bahta.

- Det här var inte vad jag hade tänkt, jag trodde på en stor chans att bli tvåa eller trea. Jag hade bra form och bra känsla efter försök och semi och i dag kände jag mig väldigt lätt i kroppen. Men jag gjorde mitt bästa och det kommer fler lopp.

"Ett tajt race"

Bahtas tränare Ulf Friberg till TV4:

- Ett tajt race och långsammare än vi trodde. Meraf positionerade sig bra och ligger med hela tiden.

- Klart man kunde "safeat" och kommit femma eller sexa. Men tanken var att ta den chansen som fanns till medalj, men nu hade hon inte det avslutet i dag. Nästa gång är hon mer förberedd.