Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Meraf Bahta. Arkivbild.

Bahta rullades ut på bår i Diamond League

Dramatiska bilder avslutade 5 000 metersloppet med Meraf Bahta på Diamond League-galan i Rabat. Den svenska långdistanslöparen tog sig aldrig i mål utan rullades ut på bår.

EM-aktuella Meraf Bahta skulle vässa formen på en av sina tänkta mästerskapsdistanser, 5 000 meter , på Diamond League-galan i Rabat. Men svenskan kom aldrig i mål utan fick i stället rullas ut på bår, strax efter att hon passerat 3 000 meter. Än saknas information om vad som hänt.

För Fanny Roos blev tävlingen ett facit på att hon ligger bra till inför sommarens EM. Tre stötar över 18 meter – trots att ingen satt till 100 procent – var ett formbesked. Den längsta stöten mätte 18,06 och gav en sjunde plats i tävlingen.

- Det kändes ändå nära, som att jag kunde ha klättrat någon placering, men jag träffade inte riktigt någon stöt. Men tre över 18 meter var stabilt, det känns väldigt bra. Det är lite tid kvar också till EM och det känns som att det bara blir bättre och bättre, säger hon till SVT.

Christina Schwanitz från Tyskland vann på 19,27.

I höjdhoppstävlingen klarade Sofie Skoog 1,90 innan hon rev ut sig på 1,94 vilket räckte till en sjätte plats. Hon hade problem att hitta ansatsen under inhoppningen och var med tanke på de förutsättningarna nöjd.

- Det var bara att försöka ta i och köra på känsla. Jag är supernöjd utifrån hur det gick allting, det var en riktig kämparinsats, säger Skoog.