Djurgårdens Linus Hultström firas efter sitt 1–0-mål.

"Back to back" för Djurgården

I fredags kväll hette segerskytten Jason Garrison. När Djurgården tog andra segern på ett dygn mot Brynäs, 3–0, klev ytterligare en back fram. Linus Hultström sköt ett mål och spelade fram till ett.

|

Med två backar i blickfånget under de två segrarna över Brynäs fick back-to-back-mötet en dubbel innebörd för Djurgården.

Linus Hultström slickade i sig av berömmet från sin tränare.

- Det är kul att höra såna saker, man får ta med sig det och bygga vidare, sade den formstarke Djurgårdsbacken som har gjort sju poäng på de senaste sex matcherna och är uppe i 18 totalt, nio mål och lika många assist.

- Det är skönt när man kan bidra framåt, det är därför jag är här, sade han.

Avslappnad framgång

Den spelskicklige och offensive backen har fått allt mer speltid den senaste tiden och då har det också lossnat i poängproduktionen.

- Ju mer man spelar ju mer slappnar man av och då kommer poängen också, sade han.

Djurgårdens formkurva är, precis som Hultströms, rakt uppåtgående.

Sex poäng inom loppet av 23 timmar mot Brynäs – och fyra raka segrar i SHL – har lyft laget till fjärde plats efter decembersvackan.

I Gävle i fredags blev nye NHL-backen Jason Garrison segerskytt. Den här kvällen blev det Linus Hultström som stod i fokus och hans 1–0 blev till slut det matchvinnande.

Han hittade en liten lucka vid främre stolpen mellan ribban och axeln på Brynäsmålvakten David Rautio och pricksköt 1–0 i slutet av första perioden.

Brände jättechans

Sedan avgjorde spel i numerärt överläge matchen.

Brynäs fick jätteläge och chansen i fem mot tre i 1.45 i början av andra perioden – utan att kunna överlista Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn som tog sammanlagt 24 skott och höll säsongens tredje nolla.

Djurgården, däremot, var sylvasst i powerplay. Tre chanser gav två mål.

Strax efter tre mot fem-läget sköt Emil Bemström, på passning från Hultström, 2–0 i numerärt överläge. Det var succéforwardens 15:e mål för säsongen vilket gör att han behåller ledningen i skytteligan.

Även 3–0-målet kom i powerplay då Dick Axelsson sköt pucken på Daniel Brodin och i mål.

Brynäs förlorade för fjärde gången de senaste fem matcherna och har sjunkit till tionde plats i den jämna tabellen. Gävlelaget hade dessutom en del oflyt då laget prickade stolpen två gånger i samma anfall i första perioden, genom Adam Deutsch och Nicklas Danielsson.