Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nicklas Bäckström har gjort 1–0 mot Carolina. Svensken skulle sedan göra ett mål till i matchen som Washington vann med 6–0.

Bäckström visade vägen för Washington

Washington närmar sig avancemang i Stanley Cup-slutspelet. Nicklas Bäckström slog an tonen med två mål i utklassningen mot Carolina.

Det regerande mästarlaget Washington hade förlorat två raka matcher mot Carolina och var tvunget att vinna för att inte hamna i riktig uppförsbacke i matchserien.

Och som de gjorde det. Laget lyfte sig rejält och gav inte gästerna någon chans att ens komma in i matchen.

- Ja, det här var helt klart vår bästa match i den här serien. Vi spelade Caps-hockey säger Nicklas Bäckström till Aftonbladet.

- Under matcherna där nere kom vi inte upp i normal standard, men nu så. Det krävs dock att vi håller fast vid det här och spelar på samma sätt i Raleigh när vi kommer tillbaka dit på måndag.

Fina passningar

Bäckström gjorde själv matchens två första mål, och stod sedan för två assist.

- Jag får fina passningar och har lite flyt i avslutningarna. Framförallt slår (Alexander) Ovetjkin fina assist. De ligger på honom väldigt tajt nu så han spelar istället för att skjuta och det kan väl jag utnyttja, säger svensken, som nu ligger tvåa i slutspelets poängliga.

Han fick också mycket beröm av tränaren Todd Reirden.

- Våra bästa ledare behövde visa vägen och det gjorde de. Ledarskapet de visade före matchen var viktigt, säger Reirden på en presskonferens efter matchen, och syftade på Bäckström och Ovetjkin.

Högljutt stöd

Reirden hyllade också hemmapubliken, som under hela matchen gav högljutt stöd åt sitt lag. De å sin sida hade eggats på av skadade stjärnan T J Oshie.

"Jag vill att ni för låter ordentligt i kväll för mina killar. jag vill höra er på tv", skrev han på Twitter före matchen. Oshie åkte på en smäll i matchseriens tredje kamp och har brutit nyckelbenet. Det är osäkert när han kan spela igen.

Washington leder matchserien med 3–2, nästa match spelas natten mot tisdag, svensk tid.