Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Floridas finländare Aleksander Barkov jagar pucken förbi Michal Kempny i Floridas första segermatch för säsongen.

Bäckström räddade poäng men missade straff

Nicklas Bäckström räddade en poäng i NHL-ishockeyn när han kvitterade för Washington med knappt 90 sekunder kvar av matchen mot Florida. I straffläggningen blev han dock syndabock i övertidsförlusten med 5–6

Bäckström smög fram framför målet och petade in en fin pass från Lars Eller med klubban när Washington tagit ut målvakten, och laget dessutom spelade i powerplay.

Målet är svenskens andra för säsongen, och innebar ställningen 5–5 vid slutsignal. Christian Djoos hade tidigare i matchen noterats för en assist.

Förlängningen slutade mållös och i straffläggningen vände lyckan för Bäckström, som missade den avgörande straffen.

Florida bröt i och med matchen sin förlustsvit och tog säsongens första seger.

I Calgary fortsatte Filip Forsbergs målskörd. Hans 5–3-mål för sitt Nashville med hjälp av backhanden i tom målbur fastställde slutresultatet. Det är tredje matchen i rad som Forsberg gör mål och hittills under säsongen har han noterats för poäng i fem av sex matcher. Förutom målet stod Forsberg också för en assist och han leder fortsatt både interna målligan och poängligan i Nashville.

Ett plus ett blev noteringen även för Calgarys svensk Elias Lindholm. Lindholm, ny från Carolina i somras, gjorde, precis som Forsberg, sitt femte mål för säsongen kryddat med en assist.