Santiago Solari drömmer om att bli kvar i Real Madrid.
Santiago Solari drömmer om att bli kvar i Real Madrid.

Avgörande vecka för Solari

Santiago Solari drömmer om att göra som Zinedine Zidane. Men för att den tillfällige Real Madrid-tränaren ska lyckas krävs en perfekt vecka. Första testet: Viktoria Plzen i Champions League.

ANNONS
|

Det har nu gått drygt en vecka sedan Real Madrid sparkade tränaren Julen Lopetegui, efter bland annat den svidande 1–5-förlusten mot Barcelona och totalt sett blott en seger på sju matcher, och ersatte honom med Santiago Solari.

"Fantastisk möjlighet"

Argentinaren, som under den aktiva karriären gjorde mer än 150 matcher för klubben, har flyttats upp från B-laget – och fått en smakstart på sitt nya tränarjobb.

Förra onsdagen blev det stabila 4–0 mot lilla Melilla i spanska cupen, och i Solaris första ligamatch vid rodret ledde han det sargade Real Madrid till en 2–0-vinst mot Valladolid.

ANNONS

Real Madrids ledning har varit tydlig med att Solari är en tillfällig lösning – men själv hoppas han kunna göra som Zinedine Zidane. Den franske legendaren flyttades också upp från reservlaget, då han i januari 2016 ersatte Rafael Benítez och sedan ledde laget till tre raka titlar i Champions League.

- Det här är en fantastisk möjlighet i en fantastisk klubb. Real Madrid är större än oss alla, sade Solari då han presenterades.

- Vi märker alla hur stort det är att vara här, och jag vill gärna vara en del av det här.

Blickar mot slutspel

I spanska medier spekuleras det i att Solari mycket väl kan bli kvar säsongen ut – förutsatt att han fortsätter på den inslagna vägen under den här veckan. Marca skriver att segrar borta mot Viktoria Plzen i Champions League och sedan mot Celta Vigo i ligan kan göra att hans avtal med Real Madrid förlängs till i vår.

ANNONS

Real Madrid står på sex inspelade poäng efter tre Champions League-omgångar. En seger borta mot tjeckiska Viktoria Plzen skulle innebära att laget har ena benet i vårens slutspel.

TT

Fakta: Onsdagens CL-matcher

Grupp E: Bayern München-AEK Aten, Benfica-Ajax

Grupp F: Manchester City-Sjachtar Donetsk, Lyon-Hoffenheim

Grupp G: Viktoria Plzen-Real Madrid, CSKA Moskva-Roma

Grupp H: Valencia-Young Boys, Juventus-Manchester United

ANNONS