Avdic brände straff i mållöst bottenmöte

AFC Eskilstuna och Falkenberg hade hoppats på en så här långt vackrare vår i fotbollsallsvenskan. Nästjumbon och jumbon inför den åttonde omgången möttes på Tunavallen. Ingen vann, ingen förlorade, ingen gjorde några mål.

|

Men ett och annat fanns att snacka om i gnällbältets östra utpost efter 90 minuter med påfallande många inslag av "vilja-men-inte-kunna-fotboll".

Mest om Denni Avdics straffmiss.

Han drog bollen över med dryga 20 minuter kvar att spela – och bara några minuter senare fick anfallaren kliva av.

Där hade AFC en syndabock, om nu sådana ska letas fram. Avdic var knappast den ende som hade en motig dag. De kollektiva och individuella bristerna var påtagliga hos två klubbar som – om inget radikalt händer – får tillbringa resten av säsongen där båda för tillfället befinner sig.

Nalic ut med skada

För AFC – som spelar cupfinal mot Häcken om några veckor – underlättades inte förutsättningarna att ta en trepoängare när Adi Nalic tvingades till ett tidigt byte. Mittfältaren och lånet från Malmö FF klev av redan efter 32 minuter och där förlorade såväl AFC matchen som sin så långt mest sevärde spelare.

Nalic, två mål och tre målgivande passningar hittills i årets allsvenska, fick en smäll och kunde sedan inte sträcka ut benet ordentligt.

- Jag skulle blockera bollen och fick en sträckning i benet vid knäet. Det återstår att se vad det är. Man är alltid orolig men jag hoppas att det inte ska vara något, säger han till CMore.

Först på planen och sedan från sidan av den konstaterade han vad Eskilstuna skulle må bra av för att kunna ta säsongens andra trepoängare.

Första bortapoängen

Analysen i halvtid:

- Vi måste etablera mer spel på deras planhalva och fylla på i deras straffområde.

Falkenberg hade lite mer av det lilla som bjöds.

- Vi trycker på bra och gör det vi ska. Vi är närmare 1–0 än de är, säger Jacob Ericsson till CMore.

Även Falkenberg drabbades av skadeproblem. Lagkaptenen och försvararen Tibor Joza lämnade planen några minuter in i andra halvlek, med en vadskada.

Ersättaren Per Karlsson orsakade straffen som Avdic brände och Falkenberg fick med sig årets första poäng på bortaplan.