Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kosovare Asllani satsade i flera situationer i VM-åttondelsfinalen mot Kanada, och tog sig ibland åt sin högerfot.

Asllani: "Ska nog ha ett brutet ben"

Kosovare Asllani har fortsatta problem med hälsenan i höger fot. Men att Sveriges offensiva mittfältsstjärna ska missa helgens VM-kvartsfinal mot Tyskland finns inte på kartan.

Kosovare Asllani mötte svensk press natten mot tisdagen med ett leende på läpparna efter 1–0-segern mot Kanada i åttondelsfinalen i fotbolls-VM i Frankrike.

Men runt hennes högra fot fanns återigen ett bandage. Dessutom större än det som satt på efter gruppspelsmötet med USA (0–2) i torsdags då hon fick en första, ordentlig smäll på hälsenan. På lördag väntar Tyskland i VM-kvartsfinalen i Rennes.

Hur orolig är du över att inte kunna spela den matchen?

- Inte orolig, jag ska nog ha ett brutet ben om jag inte ska spela den matchen. Jag kastade mig nog in i många situationer (mot Kanada) där jag kunde fått ett brutet ben... peppar, peppar, säger Asllani.

Återhämtning i fokus

Rehabilitering kommer vara Asllanis fokus inför helgens stormatch på Roazhon Park, där Sveriges besegrade Chile i VM-premiären med 2–0 för två veckor sedan. Då gjorde den 29-åriga mittfältsstjärnan det inledande målet.

- Nu får vi maxa de här dagarna för återhämtning och försöka ladda om till kvartsfinal mot Tyskland. Det kan inte bli bättre. Magiskt, såna här matcher man vill spela och jobbat för att komma till sedan man började spela fotboll, säger hon.

Mot Kanada spelade Asllani fram till Stina Blackstenius avgörande mål och orsakade, med en hands, den kanadensiska straff som Hedvig Lindahl senare räddade.

Stina-profetia

- Otroligt skönt för oss. Också kul för Stina att göra mål, säger Kosovare Asllani om anfallaren som hade gått av planen i elva raka landskamper utan att göra mål.

Har ni behövt stötta henne (Stina)?

- Jag sade faktiskt till henne i morse (måndag) att "i dag gör du mål, i dag kommer du göra mål". Ibland handlar det bara att inge självförtroende och veta att någon tror på dig. Hon vet om att jag sade det, väldigt kul att det blev sanning.

Vad svarade hon?

- Hon skrattade lite, hon var kanske lite nervös. Jag bara "men du ska göra mål", det var kul att hon fick göra det.