Nashvilles Viktor Arvidsson firar efter sitt andra mål i matchen.

Arvidsson tvåmålsskytt mot Ottawa

Viktor Arvidsson gjorde två mål när hans Nashville mötte Ottawa i NHL-ishockeyn. Båda gångerna var Filip Forsberg inblandad i framspelet. Matchen, som spelades på Nashvilles hemmaarena, slutade 5–2.

|

Arvidssons mål blev hans 19:e och 20:e för säsongen. Det första satte han drygt 14 minuter in i matchen, efter att Forsberg fått tag i pucken på egen planhalva. Han passade Ryan Johansson, som passade vidare till Arvidsson i röran framför mål. Arvidsson fick kontroll på pucken och satte den bakom Craig Anderson.

Arvidssons andra mål kom tio minuter in i andra perioden, efter att Forsberg tagit pucken från Ottawas Erik Karlsson snett bakom målet. Forsberg passade snabbt till Arvidsson som kunde sätta pucken i nätet.

Tränaren Peter Laviolette tycker att laget tog ett steg i rätt riktning, säger han till medier efter matchen. Han berömmer även Arvidssons insats.

- Han var väldigt bra. Han var i ständig rörelse och jobbade konstant mot pucken och hårt i närkamperna.

Laviolette är i stort nöjd med sitt lags insats.

- Ottawa spelar ett aggressivt spel. De är snabba i attackerna så man måste veta vad man gör i försvaret. För det mesta tyckte jag att våra grabbar var tävlingsinriktade och ganska snabba. Vi var på tårna i kväll, säger han efter matchen.

Svenskar spelade även fram till båda Ottawas mål. Erik Karlsson noterades för assist till Jean-Gabriel Pageaus 2–1-mål, och Fredrik Claesson passade till Max McCormicks 3–2-mål i andra perioden.