Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arsenals tränare Unai Emery har vunnit Europa League tre gånger. Blir det en fjärde? Arkivbild.

Arsenal pressat inför finalen: "Måste vinna"

För Chelsea är det en Europa League-titel som står på spel. För Arsenal är det mycket mer än så.

Det har varit en trist avslutning på säsongen för Arsenal. Laget förlorade flera avgörande matcher på rad, mot på pappret överkomligt motstånd, och missade en topp fyra-placering i Premier League. Därmed är den sista chansen att nå Champions League-spel nästa säsong att vinna Europa League-finalen mot Chelsea.

- En klubb som Arsenal hör hemma i Champions League. Vi förtjänade att sluta topp fyra, men gjorde det inte. Det här är en ny chans för oss, säger mittfältaren Granit Xhaka på en presskonferens.

Vill vinna för Mchitarjan

Chelsea kom trea i ligan och har säkrat sin plats i Europafotbollens finrum till nästa säsong. Finalen blir kanske ett farväl av storstjärnan Eden Hazard, som enligt flera internationella medier är nära en övergång till Real Madrid. Noterbart är också att mittfältaren N'Golo Kanté är tveksam efter en knäskada i lördags.

Men det ämne som har dominerat rapporteringen om finalen är var den spelas: Baku, Azerbajdzjan. Uefa har fått stor kritik för valet av finalarena och Arsenals mittfältare Henrich Mchitarjan, från Armenien, har av säkerhetsskäl stannat hemma i London.

- Han är väldigt viktig för oss, både på och av planen, och vi vill vinna den här bucklan för honom, säger Granit Xhaka.

"Mest svårplanerade resan"

Missnöjet sträcker sig längre än så. Även supportrarna har fått lida på grund av svårigheterna att flyga från Storbritannien till Azerbajdzjan – för att inte tala om kostnaden.

The Guardian skriver att båda klubbarna dessutom bara har sålt ett par biljetter vardera till de rullstolsanpassade platserna.

- Rent logistiskt, utöver kostnaden, är det den överlägset mest svårplanerade resan jag har försökt mig på, säger Arsenalsupportern Anthony Joy till tidningen.