Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arsenals Mesut Özil, vänster, och tränare Unai Emery, höger, ska till Baku. Frågan är hur många av lagets supportrar som kommer att följa med för att se Europa League-finalen.

Arsenal kritiserar Uefa: "Extremt besvikna"

Blott 6 000 av Arsenals supportrar får se Europa League-finalen mot Londonrivalen Chelsea på plats i Baku den 29 maj. Den engelska storklubben kritiserar därför Europeiska fotbollsförbundet Uefa för valet av värdstad.

Arsenal står inför sin första final i Europaspelet på 13 år, den första sedan förlusten mot Barcelona i Champions League i Paris 2006.

"Alla i Arsenal är överlyckliga över att ha nått final och ser fram emot matchen", skriver Arsenal i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Hursomhelst är vi extremt besvikna över att Uefa, på grund av bristande resemöjligheter, bara kan tillgodose Arsenal 6 000 biljetter på en arena som tar över 60 000 personer."

Svårt med flyg

Skälet till den begränsade biljettillgången för de brittiska supportrarna är att det är svårt att få fram flyg och boende i Baku i Azerbajdzjan. Dessutom tar det både lång tid och kostar mycket att flyga mellan Storbritannien och Azerbajdzjan i den östra kanten av Europa. Något som upprör Premier League-klubben inför finalen på Olympiastadion i Baku.

"Tiden får utvisa om det ens är möjligt för 6 000 Arsenalsupportrar att ta sig till matchen, med tanke på den extrema reseutmaningen", skriver Arsenal och tillägger:

"Vi rekommenderar Uefa att se till att logistik och krav från supportrarna har en mer central del i framtida beslut av finalarenor."

Mchitarjan kan stanna hemma

Finalen mot rivalen Chelsea i Azerbajdzjans huvudstad kan även påverka Arsenal sportsligt. Lagets ordinarie yttermittfältare Henrich Mchitarjan från Armenien riskerar missa matchen på grund av den pågående konflikten mellan länderna.

Tidigare under Europa League-säsongen missade Mchitarjan bortamötet med azeriska Karabach på grund av konflikten.