Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sveriges målvakt Mikael Appelgren under finalen mellan Spanien och Sverige i Arena Zagreb under handbolls-EM i Kroatien.

Appelgren: "Vi hamnade lite i chock"

Mikael Appelgren var på god väg att bli guldhjälte. I stället fick han se det svenska spelet haverera i finalen i handbolls-EM.

Appelgren var enorm i första halvlek och räddade elva skott innan ett starkt Sverige gick till pausvila i ledning 14–12. Det blågula snacket i omklädningsrummet i Arena Zagreb handlade om hopp om en liknande matchbild i andra halvlek. Verkligheten blev en helt annan.

Spanien kunde vinna enkelt med 29–23.

- Vi kände att vi hade ett bra "flow" både framåt och bakåt och att spanjorerna var lite trötta, så vi skulle fortsätta springa ännu mer och få slut på dem. Men det blev lite tvärtom, säger Appelgren där han står kvar i intervjuzonen sist av alla svenska spelare.

- Vi kom ut i andra halvlek och gav dem matchen. Vi tar lite snabba avslut och gör lite för enkla fel.

Sterbik storspelade

Appelgren och Andreas Palicka har tillsammans bildat EM:s bästa målvaktspar. I Spanien har det varit mer turbulent. Förstekeepern Gonzalo Perez de Vargas skadades inför semifinalerna och ersattes av 38-årige Arpad Sterbik i truppen.

Nu kom Sterbik in i slutet av första halvlek och tog sedan på sig en av de spanska guldhjälterollerna efter paus. Det fåtal skott som det spanska försvaret släppte igenom stoppades allt som oftast av den gamle målvaktslegendaren.

- Jag tycker att han är jättebra. Men vi får ju hål på honom i första halvlek, jag tror att han har en räddning då. Det känns som att om vi hade gjort två tre (tidiga) mål i andra så hade vi skjutit ut honom och (Rodrigo) Corrales hade kommit tillbaka, säger "Äpplet".

- Sedan växer Sterbik och han är en fantastisk målvakt när det gäller som mest. Det är därför han har blivit en legend.

"Får lära oss"

Precis som nästan alla svenska spelare pratade 28-åringen om blandade känslor efter den missade guldchansen.

- Efter slutsignalen var man väldigt besviken på vår andra halvlek. Den här turneringen känns ändå väldigt positiv och jag försöker hitta tillbaka till känslan att vi ändå ska vara stolta över silvermedaljen som vi lyckas vinna, säger han.

- Vi får lära oss. Det är ett ungt lag och det känns som att vi har tagit många steg i det här mästerskapet.