Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mikael Appelgren, en blågul förlorare i Zagreb.

Appelgren: "Det är bittert"

Mikael Appelgren släppte bara 23 bollar förbi sig. Oftast brukar det räcka till seger.

Handbollsvärldsmästarna från Frankrike hade inför mötet med Sverige gjort mer än 30 mål i elva av sina tolv senaste mästerskapsmatcher. Att Sverige lyckades hålla fransmännen nere på 23 mål i Zagreb var därför klart över förväntan – men ändå förgäves.

- Kul att rädda några bollar, men det var inte tillräckligt många eftersom vi förlorade, säger Mikael Appelgren som motade tio skott i 17–23-förlusten som inledde Blågults spel i mellanrundan.

- I dag var en bra chans att slå Frankrike. Släpper vi in så få mål ska man vinna de flesta matcher, men tanke på att vi är ett bra lag i anfall. Men vi får inte till våra kontringar och det blir frustrerande, samtidigt som vi kanske ger Vincent Gérard lite enkla räddningar ibland.

Bästa landslagsinsatsen

Den storspelande franske målvaktskollegan var nöjd med scoutningen av det svenska anfallsspelet inför matchen.

- Allt vi hade sett på video stämde väldigt bra, säger 31-årige Gérard som rankade sin sanslösa första kvart som den vassaste någonsin i landslagströjan.

- Men i halvtid ledde vi bara med två mål, så ingenting var klart. Men vi var bra i 60 minuter i försvaret, vi kände att Sverige inte hittade några lösningar i anfallet.

"Långsammare än vanligt"

Fransmännen, som fortfarande är obesegrade i EM, drog ner på tempot när de kunde och fick på det sätt matchen dit de ville.

- Vi vet att kontringsspelet är en styrka hos Sverige, så vi ville inte tappa för många bollar och spelade kanske lite långsammare än vanligt. Jag tror att de bara gjorde fyra kontringsmål eller nåt, det är inte mycket för att vara Sverige, säger Gérard.

Sverige möter Vitryssland på måndag och har fortfarande chans att nå semifinal i EM.