Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmös Marcus Antonsson jublar efter kvitteringen till 2–2.

Antonsson sköt upp avgörandet för MFF

Marcus Antonsson såg slutspelschanserna rinna ur händerna på Malmö FF. Men när han byttes in förändrades utgångsläget helt – och nu avgörs allt i sista omgången.

Anfallaren fick sitta i på avbytarbänken i regn och kyla i en knapp timme innan tränaren Uwe Rösler skickade in honom på planen. Det som hände efter det gav Malmö FF nytt hopp om avancemang till slutspelet i Europa League.

Det som hade hänt innan såg däremot ut att ha förstört allt. Genk tog ledningen i slutet av första halvlek genom lagkaptenen Alejandro Pozuelo, och precis när Antonsson höll på att göra sig i ordning för inhopp placerade Joseph Paintsil in 2–0.

- Det var ett tufft läge att bytas in i, men samtidigt betydde det att jag bara kunde gå in och köra, säger Antonsson.

Nyheten om att han inte skulle spela från start kom lite som en överraskning. Antonsson har hållit uppe en hysterisk målform under hösten och senast i en träningsmatch mot Trelleborg gjorde han hattrick.

- Visst blev jag lite förvånad, säger huvudpersonen själv.

Låg bakom båda målen

- Man blir alltid besviken om man inte startar. Men det finns två sätt att tackla det på: Ett är att gräva ned sig, bli förbannad och lägga energi på det. Det andra är att fokusera på att göra ett bra inhopp. Jag valde det andra.

Han gick från ord till handling. Antonsson spelade först fram Oscar Lewicki som skruvade in 1–2 i bortre hörnet. Två minuter senare fick Antonsson själv trycka dit kvitteringen framför hemmaklackens kortsida.

- Jag kan faktiskt inte göra mer än att göra poäng och mål. Jag känner att jag utvecklas hela tiden sedan jag kom till Malmö, jag borde nog inte ha varit så här bra innan. Det är bara att växla upp ännu mer inför matchen mot Besiktas.

”Vi är kanske inte favoriter”

Samtidigt som Malmö FF säkrade en poäng mot Genk stod Besiktas för en mäktig vändning i Sarpsborg. Det innebär att Malmö alltjämt skuggar topplagen i gruppen, men för att kunna gå vidare krävs seger i den sista omgången.

- Egentligen är det inte jättemycket som talar för oss. Vi är kanske inte favoriter till att vinna. Men det kan samtidigt vara till vår fördel, att motståndarna känner att de borde vinna och går in i matchen på fel sätt, säger Malmös mittback Rasmus Bengtsson.

Marcus Antonsson:

- Det blir nog en häftig stämning och bra tryck där nere. Det gäller att vi gör en bra prestation och kanske får in det första målet så att vi kan spela på det sedan. Det blir tufft, men vi vet vad vi kan.