Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Anrik tennistävling lockar hundratals till Falkenberg

I veckan drog Strandbadstävlingen igång på Falkenbergs tk:s utomhusbanor.

Just nu har vi 670 stycken barn, ungdomar och vuxna anmälda till tävlingen, säger Patrik Börjesson som är tränare i Falkenbergs tennisklubb.Han har själv precis kommit hem från Wimbledon där han laddat upp för hemmatävlingen som pågår ända fram till den 16 juli.
I veckan avslutas klasserna 10, 12 och 14 år och under vecka 28 och framåt fortsätter klasserna 16, 18 och Elit Dam samt Elit Herr.
Tioåringarna är igång som mest när Falkenbergsposten hälsar på.

Patrik berättar att de yngsta spelarna ofta är positiva och glada och när det gäller hemmaspelarna får de ofta sig en tuff utmaning.
– De bästa spelarna i varje åldersklass är nästan alltid här och spelar. Det är alltså tufft motstånd att spela i den här tävlingen. Våra yngre spelare väljer ofta att vara med om de brukar tävla, en del kanske avskräcks av motståndet, men många tycker att det är kul att spela mot de som är bättre än en själv, säger Patrik och påpekar att ”alla” svenska storspelare har spelat i turneringen.
– Björn Borg var här 1970 till exempel, säger Patrik och ler stolt.
 

Eliten på plats
Christian Samuelsson, som vunnit de tre första deltävlingarna i sommartouren ska ge Falkenbergskillarna en match.
– Det blir tufft motstånd, men det är kul att de bästa kommer hit och spelar.
Bland hemmaspelarna vill Patrik lyfta fram Kevin Chahoud som en kille att hålla utkik på. Dessutom Arvid Hjalte, Molly Helgesson och Elin Willén.
– Det går bra för dem just nu. De är väldigt duktiga, och missar väldigt sällan. Alla dessa spelare är väldigt starka mentalt, säger Patrik.
Falkenbergs tennisklubb har ungefär 150 spelare i föreningen och drygt 30 av dem är med i tävlingen. En av klubbens spelare befinner sig under terminerna i Georgia, USA där hon spelar tennis på stipendium på universitetet.
 

Hårt motstånd
– Det är jättekul att hon kommer hem på sommaren och spelar med oss och att hon vill vara med och spela här. Hon tycker själv att det är kul att vara med, säger Patrik.
Falkenbergs tk har fler spelare på väg till USA, berättar Patrik, men kan ännu inte avslöja detaljerna kring det.
Tävlingen anordnas i samarbete med ett flertal sponsorer där kommunen och turistbyrån är en del. De hjälper bland annat till med att hitta boende till de tävlande och deras familjer.
– Vi har spelare från Höllviken till Piteå, några från USA och några spelare kommer från Norge.

Texten har varit publicerad i Falkenbergsposten.

Lär mer om Falkenbergs FF här