Amanda Edgren (t h) gjorde båda Kristianstads mål mot Piteå. Arkivbild.

Andra raka förlusten för serieledaren

Serieledande Piteå åkte på andra raka förlusten i damallsvenskan när laget föll på bortaplan mot Kristianstad. Amanda Edgren blev stor matchhjälte för hemmalaget när hon gjorde lagets båda mål i 2–1-segern.

|

Serieettan Piteås första förlust kom i hemmamatchen mot Rosengård för drygt en vecka sedan och i söndagens match i Kristianstad sprack även lagets fina bortasvit med fyra raka segrar i serieupptakten.

För Kristianstad fortsätter att vara obesegrat på hemmaplan efter fem matcher.

Och det kan laget tacka Amanda Edgren, 24, för. Kristianstadsspelaren nickade in ledningsmålet i den 34:e minuten. Efter en frispark från mittplan nådde Edgren högst i luftrummet och bollen gick i en båge över gästernas målvakt Cajsa Andersson.

2–0-målet kom redan fyra minuter in i den andra halvleken sedan Piteås Faith Ikidi missat en försvarsrensning och där Edgren istället kunde stöta in sitt andra mål för dagen.

Edgren var sen ytterst nära att bli tremålsskytt när hon fick ett friläge i 57:e minuten efter fint förarbete av Alice Nilsson. Den här gången kunde Cajsa Andersson göra en fin räddning.

Piteå flyttade upp och reduceringen kom i den 68:e minuten på straff genom Julia Karlernäs.

Mot slutet jagade serieledaren även kvittering men närmare än en boll i ribbans överkant kom inte Piteå denna eftermiddag, men laget behåller serieledningen tillsvidare.

Malmö-laget LB07 bortavann mot Växjö med 1–0 efter mål av Mia Persson medan Hammarby tog en storseger, 4–0, mot jumbon IFK Kalmar. Julia Zigiotti Olme blev tvåmålskytt i Bajens bortamatch.